Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Felicitats Asproseat #santjust pel premi del concurs (Re)imagina't sobre rols i estereotips de gènere

El guió "Deixa'ns triar, deixan's ser lliures", realitzat pel Centre Ocupacional Asproseat de Sant Just Desvern, presentat per Antonio Calpe, Juan Cruz, Carles Julve, Xavier Martínez i Starleck Moya, ha guanyat un dels premis de la 7a edició del concurs (RE)imagina't en la categoria 14-16 anys. Aquesta setmana els grup gravarà l'spot a les instal·acions de la Facultat de Comunicació Blanquerna amb el suport del professorat universitari. L'acte d'entrega dels guardons està previst pel dimarts 26 d'abril, a les 19h, a la seu de la mateixa Facultat.

Enguany han participat activament 542 joves de 13 poblacions, de 31 centres diferents, que han enviat 130 storyboards. El concurs consistia en presentar un guió (amb el corresponent storyboard) d’un espot no sexista i, de forma opcional, un espot ja realitzat. Els guions i els espots han de fer referència a algun producte imaginari o a una campanya de sensibilització a favor d’una societat menys sexista.

Aquests concurs és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. S’adreça a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori. L'objectiu és contribuir a desenvolupar l’esperit crític dels i les joves en relació amb els rols estereotipats de gènere presents en la publicitat, tot incentivant la seva creativitat i la seva implicació en la construcció de noves pràctiques comunicatives que treballin positivament la diferència sexual.

A través d’aquesta convocatòria es pretén igualment impulsar el treball en grup i la creació participativa així com incrementar la sensibilització ciutadana pel que fa a la pervivència de l’androcentrisme i el sexisme en els mitjans de comunicació.

Els guanyadors d'aquesta edició i els materials presentats es poden consultar al web de l'Observatori