Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El cotxe privat guanya el transport públic a la cursa de la mobilitat des de #santjust

Aquest matí, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Sant Just ha participat en una cursa cívica per comparar els costos totals (temps, benzina, aparcament...) que comporta arribar, des del centre del municipi, al centre de Barcelona, amb transport públic i en cotxe privat.

Jaume Ruy, president de l'Associació de Veïns, i Dolors Moreno, tècnica de l'Ajuntament, han estat els dos representants del nostre municipi que com d'altres de l'àrea metropolitana han participat en aquesta iniciativa que ja es va fer l'any passat. Tots dos han sortit des de l'Ajuntament, un amb transport públic i l'altra en cotxe privat, per calcular quan es trigava a arribar als Jardinets del Palau Robert, punt final del recorregut.

En cotxe han estat 36 els minuts que s'han necessitat per fer el trajecte, mentre que amb transport públic n'han calgut 20 més, 56 en total. L'objectiu d'aquesta cursa, impulsada des de la PTP (Promoció del Transport Públic), és reflexionar sobre la triple relació entre el temps, el cost i la contaminació implicats en arribar a un mateix punt de la ciutat de dues maneres diferents.

Enguany i com acció reivindicativa també s'ha volgut fer una cursa paral·lela des del barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern. Gràcies a la participació de dues veïnes d'aquest barri, Elena Barambio i Elena Verdoy, s'ha pogut conèixer el temps que es necessita, un dia de cada dia, per arribar al centre de barcelona, amb transport públic i en cotxe privat, des del barri de Mas Lluí. 53 minuts són els que ha necessitat la persona que ha fet ús del cotxe privat i 70 els que ha trigat la veïna que ha viatjat amb transport públic.

Si comparem els trajectes fets des del centre de Sant Just i des de Mas Lluí, el resultat és que la diferència entre el transport públic i el cotxe privat és la mateixa en ambdós casos. Des del nou barri del municipi s'ha trigat un quart d'hora més a arribar al centre de Barcelona, tant si es viatja amb transport públic com si es fa en cotxe privat.

Una altra de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la que tindrà lloc aquest diumenge. És la 9a edició de la Passejada en Bicicleta, enguany sota el lema "Mou-te en la direcció correcta". L'objectiu d'aquesta bicicletada -que passa per set municipis- és conscienciar la ciutadania dels beneficis d'utilitzar la bicicleta o el transport públic en els nostres desplaçaments habituals. D'altra banda, la 17a Caminada Popular per Collserola de la SEAS, el 7 d'octubre, també s'emmarca enguany dins la Setmana de la Mobilitat.
 

Imatge: Jaume Ruy, president de l'Associació de Veïns de Sant Just, i Dolors Moreno, tècnica de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, abans de començar la "cursa"