Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Arrenquen a #santjust els tallers de suport a cuidadors/es de persones depenents que es faran a tota Barcelona

Acompanyar i facilitar la feina als cuidadors i cuidadores de les persones depenents és l'objectiu dels tallers que el diputat delegat de l’àrea d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha inaugurat avui a Sant Just Desvern.  Són grups de suport emocional per a persones dependents que es fan a tota la demarcació de Barcelona. En total, es realitzen 48 tallers a diferents municipis barcelonins. A Sant Just, concretament, s’han inscrit una vintena de persones.

Cada taller consta de 8 sessions i s’adrecen a les persones cuidadores per oferir-les més coneixements i recursos amb què fer front a una tasca diària dura i poc reconeguda en determinades ocasions. Alhora, el fet de compartir experiències, situacions i angoixes també facilita la creació d'una xarxa de suport entre les persones assistents. 

Des de l’Ajuntament s’estan ampliant els serveis dirigits a les persones depenents i els seus cuidadors/es. Per aquest motiu, en el ple de la setmana vinent es presentarà per a la seva aprovació, la posada en marxa de places RESPIR a la residència Vitalia, que permetran als cuidadors/es tenir un descans d’un mes respecte a la cura del familiar depenent. D’altra banda, s’ha arribat a un acord amb el Consorci Sanitari Integral (empresa que gestiona l'Hospital Moisès Broggi) perquè aquelles persones que estan a l’hospital i tenen greus problemes de mobilitat es puguin acollir a un SAD convalescència, i rebre així una atenció a la seva llar.

A part dels grups inaugurats avui, està previst fer altres tallers centrats en la qualitat de vida de la gent gran, en el Centre Social de El Mil·lenari.