Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Avui, acte central contra la violència de gènere a #santjust

El compromís de Sant Just Desvern contra la violència de gènere és ferm i clar. Es fa palès a través del circuit de d'atenció a les dones, tallers de coeducació i el rebuig institucional que es fa explícit cada últim dijous de mes amb una concentració de 5 minuts de silenci davant de l'Ajuntament.

Durant l'any 2012 s'han atès 28 dones en el circuit d'atenció a les dones víctimes de violència de gènere. Alguns d'aquests casos ja estaven dins del circuit, però durant l'any 2012 s'han donat 12 casos nous de violència domèstica.

Ara, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista del proper dia 25 de novembre, s'han organitzat diverses activitats i actes que sensibilitzin sobre aquesta xacra.

L'acte central d'aquesta commemoració serà avui dijous 22 de novembre. Sota el lema "Avançant contra la violència masclista", l'alumnat de l'Institut de Sant Just faran una lectura de textos amb acompanyament musical, també veurem una actuació de l'Escola de Dansa Renata Ramos i París i finalment es llegirà el Manifest contra la Violència Masclista.

Amb la intenció de fer més visible la violència masclista, el Consell Municipal de les Dones de Sant Just Desvern ha acordat commemorar aquest dia marcant un camí de petjades liles que sortirà des del Parador, des del Mercat Municipal i des de Can Ginestar, fins a la Pl. Verdaguer on tindrà lloc l'acte central.

En l'organització d'aquestes activitats ha col·laborat diverses entitats: Cineclub Utopia que va projectar una pel·lícula en clau de gènere el passat 9 de novembre, i en la iniciativa del camí lila han col·laborat altres entitats com JustDones, l'Institut de Sant Just, Asproseat, Centre Ocupacional Caviga, l'Escola de Dansa Renata Ramos i París, el Consell Municipal de les Dones i l'Ajuntament.

activitats_dona_25_nov.pdf