Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

La última sessió plenària de l'any inclou l'aprovació inicial dels pressupostos de #santjust per a 2013

L'aprovació inicial del pressupost general de l'Ajuntament i de les empreses municipals Promunsa i Proecsa per a 2013 és el principal punt de l'ordre del dia de la darrera sessió plenària d'aquest any. 

El pressupost consolidat ascendeix a 28.454.000 euros, en el seu estat d’ingressos i en el seu estat de despeses. El pressupost ordinari de despeses, respecte al de 2012, creix per sota de l'índex de preus i les inversiones queden notablement reduïdes. Com en els últims quatre anys, s'ajusta la despesa, es mantenen essencialment tots els serveis públics i es prioritza l'atenció social, l'educació i l'ocupació.

El pressupost de l'Empresa Municipal de Promoció Econòmica Proecsa per 2013 és 507.609 euros, un 38,3% menys que el 2012; i el de l'Empresa Municipal de l'Habitatge Promunsa 6.818.345 euros, un 19,7% menys que l'anterior.

També se sotmeten a aprovació definitiva les ordenances municipals -aprovades inicialment al Ple del mes d'octubre. Es proposa acceptar parcialment l'al.legació presentada per l'Associació de Veïns Sant Just Desvern i mantenir una bonificació del 0,75% per domiciliació bancària del rebut de l'IBI, en comptes de la seva supressió com estava previst inicialment, seguint la tendència del conjunt d'ajuntament de la província de Barcelona.  

La sessió plenària, que tindrà lloc avui dijous 20 de desembre, a les set de la tarda, a la Casa de la Vila incorpora altres punts de l'ordre del dia com el que fa referència a l'aprovació de la supressió de la paga de Nadal en compliment del Reial Decret de l'Estat, l'aprovació d'un suplement de crèdit per destinar els estalvis salarials derivats de la vaga del 14 de novembre a a polítiques de promoció social i el canvi en la forma de gestió del servei de municipal de clavegueram del municipi. També es donarà compte al Ple de la decisió del grup municipal d'ICV del canvi de portaveu d'aquest grup municipal. Fins ara ho havia estat Pere Orriols i d'ara endavant serà Lluís Monfort. 

L'ordre del Ple també inclou dues mocions: una contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), una presentada per l'Equip de Govern i l'altra pel grup municipal de CiU; i l'altra per demanar que es garanteixi la continuïtat del compromís econòmic de l'Estat amb el Servei Local de Teleassistència dels ajuntaments.