Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Aprovats els pressupostos de #santjust per a 2013 amb els vots a favor de l'Equip de Govern

En el Ple d'ahir dia 20 de desembre es van aprovar, inicialment, els pressupostos generals de l'Ajuntament i de les empreses públiques municipals amb els vots a favor de l'Equip de Govern i en contra de CiU, PP i VD. 

El pressupost consolidat ascendeix a 28.454.000 euros. El pressupost ordinari de despeses, respecte al de 2012, creix per sota de l'índex de preus i les inversiones queden notablement reduïdes. Com en els últims quatre anys, s'ajusta la despesa, es mantenen essencialment tots els serveis públics i es prioritza l'atenció social, l'educació i l'ocupació. S'adjunta un pdf amb la informació del pressupost.

El pressupost de l'Empresa Municipal de Promoció Econòmica Proecsa per 2013 és 507.609 euros, un 38,3% menys que el 2012; i el de l'Empresa Municipal de l'Habitatge Promunsa 6.818.345 euros, un 19,7% menys que l'anterior. 

També es van aprovar definitivament les ordenances municipals -aprovades de forma inicial al Ple del mes d'octubre- amb els vots a favor de l'Equip de Govern i en contra de CiU, PP i VD; i es va acceptar parcialment l'al·legació presentada per l'Associació de Veïns Sant Just Desvern per mantenir una bonificació del 0,75% per domiciliació bancària del rebut de l'IBI, en comptes de la seva supressió com estava previst en un principi.

Altres punts de l'ordre del dia aprovats van ser la supressió de la paga de Nadal en compliment del Reial Decret de l'Estat (amb els vots a favor de tots els grups), l'aprovació d'un suplement de crèdit per destinar els estalvis salarials derivats de la vaga del 14 de novembre a polítiques de promoció social (amb el suport de tots els grups), i el canvi en la forma de gestió del servei de municipal de clavegueram del municipi amb els vots a favor de l'Equip de Govern i del PP i l'abstenció de CiU i VD; i provisionalment el Reglament d'ús de les pistes poliesportives amb l'abstenció de CiU i VD. 

També es va donar compte al Ple de la decisió del grup municipal d'ICV de canviar de portaveu del grup municipal. Fins ara ho havia estat Pere Orriols i ara ho és Lluís Monfort.

Es va produir un debat intens entorn la moció contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que van consensuar els grups municipals de l'Equip de Govern i CiU i que es va acabar aprovant amb els vots en contra de PP i VD. També va ser aprovada per unanimitat la moció per demanar que es garanteixi la continuïtat del compromís econòmic de l'Estat amb el Servei Local de Teleassistència dels ajuntaments, amb el suport de l'Equip de Govern 

L'accés directe a l'àudio dels plens municipals es troba a santjust.cat/ple