El 17 de desembre comença el procés participatiu per redefinir la plaça de la Pau de #SantJust amb una sessió presencial i una enquesta online
L’Ajuntament ha iniciat un procés participatiu per tal que la ciutadania intervingui en la redefinició de la millora urbana de la plaça de la Pau. L’objectiu del procés és que el veïnat i les persones usuàries d’espai públic siguin protagonistes a l’hora de decidir els nous usos i característiques de la plaça.
El 24 de novembre es va reunir el grup impulsor, format per representants dels agents clau del territori, com el veïnat, els comerços i les entitats de la zona. El grup impulsor s’encarrega de definir els àmbits de debat del procés, rebre les propostes de la ciutadania i determinar el futur disseny de la plaça en funció de les opinions i les aportacions recollides.
La fase central del procés participatiu consta d’una acció participativa presencial i la realització d’una enquesta online oberta a tota la ciutadania. Dijous, 17 de desembre, de 17 a 19 h, a la plaça de la Pau, es farà l’acció participativa, que consistirà en un mapeig de diagnosi i proposta oberta al veïnat. La participació serà individualitzada i breu, per tal de garantir el compliment de les mesures sanitàries i els objectius de l’activitat. Aquesta acció permetrà conèixer l’experiència de les persones que utilitzen la plaça de la Pau, així com conèixer les seves prioritats a l’hora de redefinir-la.
També a partir del 17 de desembre, i durant totes les festes nadalenques, es podrà fer l'enquesta online a través de la plataforma femsantjust.santjust.net. Serà oberta a tota la ciutadania major de 12 anys (cal estar empadronat o empadronada a Sant Just Desvern per participar-hi). També es duran a terme enquestes presencials als comerços propers a la plaça.
A partir d’aquestes actuacions, el grup impulsor determinarà els usos, l’organització de l’espai i les característiques necessàries de la plaça de la Pau, i s’elaborarà un informe de resultats per encarregar el projecte tècnic a l’AMB. El procés participatiu incorpora la perspectiva de gènere en el seu disseny, contingut i dinamització de les activitats.