Vídeos guanyadors de la 12a edició del concurs Reimagina't per trencar amb els estereotips sexistes
Ja s'han fet públic els grups guanyadors de la 12a edició del "Reimagina‘t. Vídeos lliures de sexisme", que convidava als i les joves a realitzar una creació audiovisual sobre les xarxes socials més enllà dels estereotips sexistes, i al qual s'han presentat una desena de vídeos.
Aquest concurs està impulsat per l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, del qual en forma part l'Ajuntament de Sant Just Desvern.
Enguany, el jurat del concurs, format per professionals del cinema i la publicitat i membres de les entitats implicades en el projecte ha atorgat tres premis i una menció especial a grups de joves de quatre centres educatius catalans.
Categoria de 12 a 14 anys: Violència a les xarxes
En aquesta categoria el grup guanyador és l’integrat per Martina Sans, Núria Marcet i Ainara Garcia del Col·legi Sant Ramon de Penyafort (Vilafranca del Penedès). El vídeo fa una passa endavant i proposa solucions al sexisme.
Categoria de 14 a 16 anys: No volem estereotips
Aquest vídeo fet per Olivia Antonio, Carmen Rumenova, Bini Ferrer, de l’Escola Voramar (Barcelona), ha cridat l’atenció del jurat per la valentia de posar-se davant d’una càmera i explicar el biaix masclista dels algoritmes.
Stop sexisme a les xarxes socials
També ha guanyat en aquesta categoria un vídeo fet per Gisela Mészáros Ferrer, Maite Gracía Martos, Paula Ruiz Bolaños i María Bastarós García, del Col·legi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat), que destaca per trobar una manera molt encertada de representar el binarisme i com trencar-lo.
Menció: El recompartir
El jurat ha decidit atorgar una menció especial al vídeo de l’Escola Sant Felip Neri (Barcelona), de Francina Ventayol, Maria Molas, Jano Mosier i Vinicius Degreef, perquè “deixa ben clar qui són els responsables i quina és la conducta correcta quan rebem el vídeo d’una agressió”.
Els grups guanyadors rebran una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat Mems o barbàrie, el potencial polític del mem, del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades.
Podeu veure els vídeos premiats a la web de l'Observatori de les Dones en els mitjans de Comunicació