Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#AMB crea un nou servei per saber el temps d’espera dels autobusos metropolitans

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat la nova plataforma AMBtempsbus, un servei per a web, smartphones i tauletes que permet conèixer, en tot moment, el temps d’espera per a qualsevol autobús de les línies metropolitanes, en un 90% de les parades del territori, xifra que arribarà al 100% en poc temps.Això permetrà als viatgers planificar les seves rutes de forma més eficaç.

El sistema té registrades les prop de 4.500 parades dels municipis metropolitans, i té codificats els més de 600 autobusos de les més de 100 línies de gestió indirecta. També ofereix informació sobre les 102 línies de gestió directa, operades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i els seus més de 1000 autobusos.

El Servei dóna cobertura als següents municipis metropolitans: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Totes les parades de la xarxa tenen un codi numèric únic que les identifica. Per saber quan trigarà el seu autobús, la persona usuària només ha d’introduir aquest codi a l‘aplicació.

Tres vies per utilitzar l'aplicació:

-A través de la plana web http://www.ambmobilitat.cat/AMBtempsbus  .Automàticament, gràcies als sistemes de geolocalització, aquesta mostrarà totes les línies que passen per la ruta, i quants minuts falten per al proper autobús de cadascuna.

-Descarregar l’aplicació mòbil AMBtempsbus de forma gratuïta per a sistemes iOS i Android i introduir-hi el codi. D’aquesta manera, disposarà de la mateixa informació de pas allà on sigui en aquell moment.

-Per mitjà de codis QR, amb els quals s'estan equipament totes les parades. Capturant aquest codi amb l’smartphone, les persones viatgeres rebran tota la informació al seu dispositiu de forma automàtica.