Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

La defensa de l'autonomia local, una de les mocions del ple de demà a #santjust

A la sessió plenària, que tindrà lloc demà dijous 28 de març, a les set de la tarda, a la Casa de la Vila, PSC, ICV-EUiA i Junts per Sant Just, presenten dues mocions. La primera sobre el dret a vot dels regidors i regidores electes en cas de baixa per maternitat, paternitat o malaltia greu. Aquest dret ja està garantit en el Parlament i en el Congrés i ara es reclama la modificació de la Llei de Bases de Bases Locals per fer possible aquest vot. 

I l'altra en defensa de l'autonomia local i del règim competencial local de la Generalitat de Catalunya. Segons el text de la moció, la reforma del règim local ignora les competències exclusives que té assumides la Generalitat de Catalunya en règim local i limita la capacitat d’acció dels ens locals, obligant-los a deixar de prestar serveis i relegant-los a simples executors de la voluntat del Govern espanyol. I es vol deixar palès el suport del ple municipal a la feina feta pels ajuntaments els darrers 30 anys com a prestadors de serveis públics de qualitat, afavoridors de la cohesió social i vertebradors del territori; i fer públic el seu rebuig cap a les visions que pretenen ara buidar-los de competències i limitar-ne la capacitat de prestació de serveis.

Un altre dels punts de l'ordre del dia és el referit a la sol·licitud envers a la gestió i execució de zones verdes als municipis de Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Montcada i Reixac i Sant Just Desvern, amb participació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Els punts de l'ordre del dia es podran escoltar íntegrament al servei de plens online de l'apartat novetats de santjust.cat a partir de divendres. Ordre_del_dia.pdf