Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El jovent més jove de #santjust s'implica amb el Dia de la Dona

Joves entre els 12 i els 16 anys tenen previst tot un seguit d'activitats per celebrar el 8 de maig el Dia de la Dona. La tarda de divendres, a partir de les 18 h, la sala Utopia del Casal de Joves està oberta a la ciutadania en general i a les famílies del jovent que participa de les activitats. 

El jovent que forma part dels tallers que es fan al Casal ompliran l'activitat: el grup de Teatre Social, iniciativa organitzada des del servei de Benestar Social, farà una breu representació teatral en clau de gènere; un grup d'alumnat de l'IES que han fet un taller d'Agents de Salut presentarà el video "Dona la cara per la Dona"; les noies del taller de hip-hop dance faran una exhibició de ball; i els i les joves del taller de cuina oferiran l'aperitiu final al públic assistent amb receptes que han aprés al llarg del curs. Es premiarà també el cartell guanyador del concurs del Casal pel Dia de la Dona -a la imatge. 

Per tancar l'acte, es comptarà amb la participació del grup de ball Kitty's Cabaret, que faran una mostra en clau femenina de Sensual Dance, un curs que s'iniciarà properament. 

Aquesta mateixa tarda de divendres, es lliuraran els diplomes a la trentena de joves participants del taller de Salut, que els acredita com Agents de Salut; una iniciativa organitzada per l'Ajuntament, amb l'Institut i la Diputació de Barcelona. 

Entre els dies 8 i 15 de març, l'alumnat d'ESO i de Batxillerat de l'Institut participarà de les activitats proposades per la Comissió de Coeducació del centre. Dins el pla tutorial d'ESO es visionaran i treballaran les pel.lícules: La història d'Anna Frank, Buda va esclatar per vergonya, Whale rider i La increïble però certa història de Caputxeta Vermella. Per al Batxillerat, està programat un cinefòrum amb les pel.lícules: Petita misss sunshine i, En un mundo libre.  

Aquestes accions fan que a les aules es treballin els valors coeducatius per lluitar contra el sexisme i a favor de la igualtat d'oportunitats per a tothom.