Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El 2 d'abril comença l'activitat al nou equipament Les Escoles de #santjust

El proper dimarts, 2 d'abril, entra en funcionament el nou espai de formació, Les Escoles. El Centre de Formació de Persones Adultes (CEF), el Servei Local de Català, els Tallers de Música i l'ONG Sant Just Solidari començaran a impartir classes i a desenvolupar la seva activitat. 

L'acte inaugural del nou equipament de formació del barri Centre es farà el divendres 26 d'abril, en el marc de les activitats programades per celebrar Sant Jordi. Serà una jornada de portes obertes, en la qual la ciutadania podrà veure les instal·lacions per dins i on les entitats i els serveis ubicats mostraran les seves activitats. 

L’alcalde, Josep Perpinyà, destaca que el trasllat de l’escola Montserrat a un edifici més ampli i més adaptat als infants, i la posada en marxa ara de l’equipament Les Escoles fan que Sant Just amplii i millori la xarxa d’equipaments destinats a la formació i a l’educació. A més, amb Les Escoles s’inicia el procés per guanyar espai públic al centre.

L'equipament disposa d'un espai polivalent, 4 bucs d'assaig i 12 aules. El claustre interior -originari de l'edifici- es podrà destinar a l'organització d'activitats públiques de petit format. La ubicació de diferents serveis i entitats dedicades a la formació també facilitarà sinergies entre les activitas que desenvolupen. 

El regidor d’Educació, Lluís Monfort, destaca el fet de seguir destinant l’edifici a funcions formatives. Per a Monfort, aquesta finalitat respon a les necessitats del veïnat perquè suposa un impuls a l’educació permanent en un espai de qualitat i la continuïtat en l’ús de l’equipament, ja que històricament s’ha dedicat a l’educació i la sensibilització. Coincidint amb la nova ubicació, el Centre de Formació de Persones Adultes també augmentarà la seva oferta formativa de cara al nou curs.

La rehabilitació de l’edifici del c. Montserrat ha costat 1.474.000 euros. La major part d’aquests recursos, 900.000 euros, s’han finançat amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, i la resta amb fons propis de l’Ajuntament. 

Les Escoles formen part d’un projecte urbanístic que també preveu l’enderrocament de l’edifici del c. Major/Salvador Espriu -on hi havia els Tallers de Música-, i dels edificis del c. de la Creu ,que donaran una major obertura cap a l’Ateneu.