Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'agermanament entre #santjust i Horb am Neckar s'orienta cap a l'ocupació, la formació i l'intercanvi juvenil

L'Ajuntament de Sant Just Desvern està treballant per orientar l'agermanament amb la població alemanya Horb am Nekar cap a l’impuls de projectes d'ocupació, formació i intercanvi juvenil. Per aquest motiu, els regidors Lluís Monfort, d'Educació i Joventut, i Joan Basagañas, d'Ocupació i Innovació, s'han desplaçat al municipi alemany on han mantingut reunions de treball amb els responsables d'ocupació, formació i joventut que operen en aquest territori.

En clau educativa, han establert contactes amb els centres de formació professional, amb l’institut de Horb i el Casal de Joves de Horb “Marmorwerk”, que poden permetre que s'estableixin intercanvis amb el jovent usuari del Casal de Joves i entre els estudiants de secundària d’ambdós instituts –el de Sant Just i el de Horb. També s’han reunit amb els responsables de la Universitat Dual d’Stuttgart, al campus universitari que té a Horb, per establir possibles projectes d’aprenentatge intensiu durant l’estiu així com donar suport a intercanvis acadèmics. Des del punt de vista de l'ocupació es treballarà la possibilitat de formar persones aturades en l'idioma alemany amb la finalitat que puguin cobrir determinades ofertes de treball existents al land de Baden Wuttenberg, ric land del sud d’Alemanya on es troba Horb am Neckar. El coneixement de l'alemany és bàsic per poder treballar en aquesta zona, i per això, és fonamental crear una oferta de cursos intensius tant a Sant Just com a Horb per a poder optar a qualsevol lloc de feina.

El pacte de Govern d'aquest mandat inclou l'ampliació dels àmbits de l'agermanament amb el municipi alemany que fins ara està basat en aspectes més culturals i d'intercanvis familiars, un terreny en el qual té un destacat protagonisme l'associació d’amics de Sant Just Desvern-Horb am Neckar. L’entitat ha estat una peça clau per establir els contactes aquests dies i la seva col·laboració serà imprescindible en la nova etapa que ara comença.

A la imatge, retall d'un diari de Horb que es fa ressò de la visita. 

 

 

delegation.pdf