Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Joan Petit: Català de l'Any el responsable del projecte d'investigació de càncer infantil que financia #santjust

El doctor Josep Sánchez de Toledo i Codina va ser escollit ahir a la nit Català de l'Any 2012. El prestigiós oncòleg és responsable del servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Sant Just Desvern felicita el guanyador per la seva dedicació i treball en la lluita contra el càncer i perquè, a més, és el coordinador del projecte d'investigació que el nostre municipi financia amb els diners que s'estan recollint amb motiu de la 13a Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Càncer.

El projecte és l' “Optimització de la detecció de cel·lules tumorals circulants en sang i moll de l'òs, en el rabdomiosarcoma. Una millor detecció per augmentar la supervivència”.

El rabdomiosarcoma es un càncer infantil que encara presenta una taxa de mortalitat entre el 35 i el 40%. Aquest projecte proposa la optimització de les tècniques de PCR en temps real i la citometria de fluxe per a la detecció de cèl·lules tumorals disseminades amb major sensibilitat i especificitat. La optimització d’aquestes metodologies pot permetre una estandarització dels protocols de detecció i una nova eina en el període de seguiment dels pacients de rabdomiosarcoma, que podria permetre anticipar-se a possibles recaigudes. Aquesta detecció precoç del risc de recaiguda podria augmentar significativament les taxes de supervivència dels pacients.

A l'Auditori del Teatre Nacional de Catalunya, Sánchez de Toledo va destacar que ell representava els infants que tracten. "Moltes criatures que són herois, que cada dia afronten la malaltia amb una força admirable. I les seves famílies, i tot el personal que millora la seva qualitat assistencial". 

Les persones que vulguin col·laborar amb aquesta causa solidària ho poden fer a través de les urnes solidàries, dels productes específics -com els panets Joan Petit i els puzles-, de la subhasta de material esportiu a e-bay i de donacions al compte corrent de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer 2013.6180.42.0200031032 (Catalunya Caixa). 

Després d'un mes d'activitats relacionades amb el projecte, el dissabte 25 de maig tindrà lloc la Festa-Torneig al Complex Esportiu Municipal La Bonaigua, amb la participació de 24 equips d'hoquei amb infants de 3 a 6 anys de tot Catalunya.