Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Ple #santjust: suport unànim a la moció per una major transparència de dades econòmiques

El Ple d'ahir dijous va aprovar, per unanimitat, la nova convocatòria d'habitatges socials amb lloguers reduïts per a famílies en risc d'exclusió o amb pocs recursos, el calendari i els criteris de baremació.  S'oferten tres habitatges que se sumen als tres que ja es van adjudicar l'any passat. Presentació de sol·licituds fins al 5 de juliol a les oficines de Promunsa (Edifici Walden, locals 6-7). Recordem que l'Ajuntament ja disposa d'un altre habitatge per a situacions d'emergència. 

Amb els vots a favor de PSC, ICV, Junts per Sant Just, CiU i PP, i l'abstenció de Via Democràtica, s'ha aprovat de forma inicial la modificació de l'Ordenança Municipal de l'Ocupació de la Via Pública amb terrasses i vetalladors; i per unanimitat la modificació inicial del sistema de gestió del servei municipal d'aparcament en zones d'estacionament sotmeses a control horari i a l'aparcament del Mil·lenari, el reglament del servei públic i l'obertura del període d'informació. L'Ajuntament, a través de l'empresa municipal, farà la gestió d'aquestes zones d'estacionament regulat -zona blava- i, a petició de l'empresariat del Sant Just-Diagonal, es regularan amb zona verda els carrers d'aquesta zona empresarial.

En aquest Ple l'Ajuntament va fer una declaració institucional per mitjà de la qual es compromet a donar compliment a altres iniciatives per continuar posant l’accent contra la violència masclista, com que en cada sessió plenària es farà una denúncia expressa d'aquesta xacra social així com un seguiment de les darreres dades de víctimes de la violència de gènere; el Butlletí Municipal també recollirà un compromís explícit contra aquest tipus de violència i, anualment, s'organitzarà una activitats divulgativa de conscienciació i sensibilització. 

La moció presentada pel PP, aprovada per unanimitat de tots els grups,  es compromet a donar  major publicitat i transparència de les dades econòmiques de l'Ajuntament a través del web i del Butlletí

En el punt de precs i preguntes, representants de l'Assemblea Nacional Catalana van lliurar 800 signatures al Ple -demanant que l'Ajuntament doni suport a l'Associació de Municipis per la Independència-  perquè les traslladi a l'Arxiu Històric. L'alcalde va recordar que el Ple Municipal ja va manifestar  a principi d'any  la seva postura, aprovant una moció de suport al dret a decidir, el mateix text que va aprovar el Parlament de Catalunya, sent al màxim al que pot aspirar una administració local. 

Els punts de l'ordre del dia es poden escoltar íntegrament al servei de plens online de l'apartat novetats de santjust.cat a partir de l'endemà.