Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Un nou projecte solidari de Sant Just Solidari per a Camoapa

Després de 20 anys treballant, principalment, en projectes educatius i de salut, l'agermanament entre Sant Just Desvern i Camoapa enceta aquest mes de juny una nova etapa amb la posada en marxa d'un projecte de desenvolupament socioeconòmic.  L'objectiu és enfortir les capacitats de diferents agents econòmics importants a l'economia del municipi nicaragüenc com són la Cooperativa Làctia Masiguito, la Casa de la Mujer Nuestra Señora de Montserrat i la Asociación de Ganaderos de Camoapa.

Ràdio Camoapa també serà important en aquest projecte ja que és l'encarregada de coordinar i de recollir les dades per tal de veure com evoluciona el projecte.  Tanmateix, Ràdio Camoapa és un nexe important per Sant Just Desvern a l'hora de conèixer de primera mà aquesta evolució.

Així, per exemple, es buscarà l'enfortiment de les capacitats empresarials de la Cooperativa Làctia a través de l'elaboració d'un Pla de Negocis i un Pla Estratègic, així com generar nous productes crediticis amb equitat de gènere a petits productors/es que incentivi l'adopció d'aquestes pràctiques de producció mediambientalment més sostenibles.  

Pel que fa a la Casa de la Mujer, es vol crear un pla de serveis per a dones que capitanegen negocis urbans del sector agropecuari; i en el cas de la Asociación de Ganaderos, es volen establir pràctiques ambientalment sostenibles per a producció de ramat de carn, amb el suport tècnic de la Universidad Nacional Agraria de Camoapa.

"Amb el responsable del projecte, Nacho Aranda, tindrem l'oportunitat de traslladar la nostra cooperació a les persones, organitzacions i agents econòmics de Camoapa que es beneficiaran d'aquest projecte", explica la regidora de Solidaritat i Cooperació, Anna Torrella, que recentment ha tornat de visitar el municipi nicaragüenc de Camoapa.

El projecte, que té una durada d'un any i un cost de 123.000 €, beneficiarà a 288 persones directes i 8.452 indirectes.  Com en altres ocasions, el projecte tira endavant gràcies a les aportacions de l'Ajuntament, de Camoapa i dels socis i sòcies que segueixen creient en la tasca de Sant Just Solidari.