Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: els alcaldes del #baixllobregat reivindiquen la unitat territorial de la comarca

L'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, així com els dels municipis del Baix Llobregat, han signat  una declaració conjunta en què defensen el manteniment de la unitat d’aquest territori i reivindiquen que en el procés de negociació obert es consulti a la comarca.  

A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs dela Generalitati de l’Estat. Recorden que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d’una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català.

El president del Consell, Joaquim Balsera, ha manifestat que el consell comarcal i els ajuntaments han demanat des de fa temps que s’establís un diàleg amb el món local.  

Sense duplicitat de competències

Els alcaldes rebutgen que existeixi una duplicitat de competències i argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona,la Generalitat i la Diputació. Demanenla garantia absoluta de la prestació dels serveis d’atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat,  els serveis d’informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

 Els alcaldes proposen la creació d’una comissió formada per membres del Consell Comarcal, alcaldes, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dela Generalitat i dela Diputació per tal d’establir el futur de la comarca i el seu ordre de govern “des del consens i amb la participació real del món local”. Reclamen que ara que el procés està en la fase de negociació és indispensable que s’escolti a totes les parts, sobretot a la comarca i amb especial atenció als petits municipis, també afectats per les reformes previstes.