Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Obert a la circulació el nou carrer que connecta Mas Lluí amb el nucli urbà de #santjust

Avui dilluns s'ha obert a la circulació de vehicles i persones el tram de carrer que connecta definitivament el barri de Mas Lluí amb el nucli urbà. L'Ajuntament ha pogut recepcionar formalment l'obra d'urbanització que ha anat a càrrec de la Junta de Compensació d'aquest sector, formada per les diferents persones propietàries dels terrenys.

L'obertura d'aquest tram de carrer, que és la continuació del c. Ponce de León a l'altura de l’ITV, també permetrà que, a principi del mes de desembre, hi pugui circular la línia d’autobús L-10 que actualment connecta Sant Just Desvern amb Sant Feliu per la Ctra Reial. Aquesta modificació del recorregut de la línia L-10 per millorar la connectivitat del veïnat de Mas Lluí amb el nucli urbà de Sant Just ha estat possible gràcies a la col·laboració d'ambdós ajuntaments amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La urbanització i la posada en marxa de serveis del barri ha estat un procés llarg i complex que s’ha vist afectat per la manca de compliment de les responsabilitats de la Junta de Compensació i per la crisi econòmica. Fa cinc anys, l’Ajuntament va possibilitar la construcció de l’habitatge públic i va gestionar les dificultats perquè la Junta complís els compromisos d’urbanització dels carrers i del parc Iulia Quieta, encara pendent.

Altres accions que es duen a terme al barri de Mas Lluí - Sant Just, en el que ja hi viuen prop de 400 persones, és l'inici del procés que ha de permetre la construcció d’un equipament esportiu al barri i la convocatoria d'un concurs públic per oferir un espai d'oficina compartida per facilitar iniciar, desenvolupar o consolidar projectes empresarials.

L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'AV Mas Lluí, ha anat informant al veïnat del barri de l'evolució de tot el procés. Aquesta nova entitat veïnal, que té la seu a l'espai Mas Lluí, contribueix a la dinamització i millora d'aquest barri amb l'organització de diferents activitats.