Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Noves pantalles informatives al JustTram i JustMetro de #santjust

Un nou sistema de pantalles multimèdia oferirà als viatgers informació sobre parades, temps de trajecte i transbordament en els autobusos JustTram i JustMetro.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa aquesta iniciativa per millorar la informació en aquestes línies d'autobús i en altres dels municipis veïns.  Es tracta d'un nou sistema de pantalles que estaran visibles als vehicles i que ofereixen als viatgers informació a temps real sobre el seu viatge.

Aquesta iniciativa es va presentar ahir amb la presència d'Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, Jordi Sant José, Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Pilar Díaz, Alcaldessa d'Esplugues de Llobregat i Josep Perpinyà, Alcalde de Sant Just Desvern.  Els alcaldes van pujar a un Justmetro que va sortir des del Parc del Parador i va fer un recorregut fins al final de recorregut de la línia a Zona Universitària i on es va poder veure la funció de les pantalles i quin servei donaran.

La nova tecnologia permet disposar de la següent informació:

- propera parada, recorregut i destinació: en tot moment l'usuari sap quina és la propera parada i el temps que falta per arribar-hi, el recorregut i parades que li resta per fer a aquell autobús i la seva destinació.

- avís acústic de propera parada.

- temps real dels enllaços: en arribar a cada parada, la pantalla mostra els mitjans de transport amb els quals es pot transbordar (tramvia, metro, tren...) i a més, per primera vegada, indica el temps real d'espera per a aquests mitjans de transbord, una novetat important a destacar.

- punts d'interès més pròxims.

- twitter: es publicaran tuits de l'empresa que són d'interès pels usuaris.

- avisos a temps real d'incidències i afectacions del servei.

També s'hi podrà visualitzar campanyes institucionals i/o informacions amb continguts d'interès per a la ciutadania.

Aquesta tecnologia, proporcionada per l'empresa MyBus, s'aplicarà a un total de 18 vehicles de les línies que donen servei a Sant Feliu, Sant Just Desvern, Esplugues, totes elles operades per la concessionària Soler i Sauret.  La tecnologia es posarà en marxa durant aquest any 2013 i s'acabarà d'implantar abans de maig de 2014.