Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust participa a la I Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista i implica al jovent

El proper dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere. Sant Just Desvern té un ferm compromís amb la lluita contra aquesta dura realitat que pateixen moltes dones, víctimes del masclisme, i que pel sol fet de ser dones tenen un sofriment injust i inacceptable.

Entre les activitats que es faran per commemorar aquest dia hi ha la I Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista.  Es tracta d'una marxa mancomunada amb altres municipis de la comarca que acabarà amb un acte central al Parc de Torreblanca. A Sant Just, totes les persones que hi vulguin participar estan citades el diumenge 24 de novembre, a les 10 h, a la placeta del Walden-7, on hi haurà una activititat prèvia de txi-kung i un esmorzar.

El dilluns 25, a davant de la pl. Verdaguer, hi ha previst l'acte on es farà una representació per part del grup de Teatre Social i la lectura del Manifest. El jovent té un paper molt important envers la coeducació i en l'objectiu perquè no es repeteixen rols masclistes en les seves relaciones de parella. En aquest sentit, l'Institut de Sant Just fa una gran tasca de reflexió i consciència entre els joves. De fet, molts d'ells i elles s'han apuntat voluntàriament a participar en aquest acte fent una lectura musicada de textos de diversos autors catalans i castellans relacionats amb els maltractaments.

El Casal de Joves també està ha organitzat diversos actes i activitats, entre elles, una exposició, Dona Viva, i una filmació que recull les opinions dels joves davant d'aquesta injustícia que encara avui dia pateixen dones a la nostra societat.

A3_Actes_contra_la_violencia_masclista_1.pdf