Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Aprovat al Ple per unanimitat el Reglament del nou Consell de Seguretat i Mobilitat de #santjust

En el Ple d'ahir, 28 d'octubre, es va aprovar amb el suport de tots els grups polítics, el Reglament del nou Consell de Seguretat i Prevenció, Vialitat i Mobilitat de Sant Just Desvern. Un espai que té per objectiu exercir la participació en els àmbits de la seguretat pública i la mobilitat i on hi seran representats els col·lectius que treballen aquestes matèries al territori. Aquest Consell s'afegeix a altres ja existents en el municipi, com els d'educació, serveis socials, medi ambient, solidaritat, esports, joventut, dona i cultura. 

Es va aprovar la inclusió de la moció, presentada per CiU i consensuada amb tots els grups, en què Sant Just Desvern se suma al manifest institucional contra la violència masclista. Aquest és el mateix manifest que es va llegir en l'acte que es va fer davant de l'Ajuntament en el marc dels actes de celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. 

També es va acordar la fusió per absorció de l'empresa Proecsa per part de Promunsa. D'aquesta manera, Sant Just tindrà una única empresa pública que a més d'habitatge públic també treballarà en els àmbits de promoció econòmica, eficiència energètica i la gestió de l'estacionament regulat. Això ha comportat la reducció del nombre de consellers/conselleres i l'existència d'una única gerent, Olga Bustos. La Junta General d'ambdues empreses ha agraït la feina feta pels consellers/conselleres que deixen aquesta responsabilitat i ha encoratjat les persones que formen el nou Consell d'Administració de Promunsa a impulsar amb la mateixa fermesa que fins ara, els projectes que té encomanats. S'agraeix públicament la tasca desenvolupada per en Joan Miñarro -que es pre-jubila- al front fins ara de la gerència de Proecsa. El nou Consell d'Administració de Promunsa -empresa pública situada als baixos de l'edifici Walden- el formen persones proposades pels grups polítics amb representació al Consisitori: 

President: Joan Bassagañas i Camps, regidor d'habitatge (PSC)

Secretari: Jaume Campreciós i Colet (Junts per Sant Just)

Conseller Delegat: Agustí Gonzalez Baranda (ICV)

Vicesecretari: Robert Brufau Niubó (PSC)

Consellera: Palmira Badell Farigola (PSC)

Consellera: Laia Flotats Bastardas (CiU)

Conseller: Enrique Salvadores Manzano (PP)

Recordem que la sessió plenària pot escoltar-se al l'apartat Plens online de santjust.cat