Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Dues mocions entorn la consulta i el dret a decidir en el Ple del mes de gener de #santjust

L'ordre del dia de la sessió plenària del mes de gener de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, que serà aquest dijous, dia 30, a les 7 de la tarda a la Sala de sessions, inclou tres mocions. 

Davant l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal que la ciutadania de Catalunya puguin decidir el futur de la nació catalana d’esdevenir un Estat, i si aquest ha de ser o no independent, la primera moció -presentada per l'Equip de govern- vol manifestar la satisfacció del Ple de l'Ajuntament per l’acord entre la majoria de les forces polítiques del Parlament de Catalunya, que ha de fer possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya ha de decidir, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu i el de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya.

La segona moció -de Junts per Sant Just- vol acordar, entre alstres punts,  l'adhesió de l’ajuntament a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat. El 18 de desembre de 2013, a la seu comarcal de la Unió General de Treballadors –UGT- a Cornellà es va constituir oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat i es va aprovar l’adhesió al Manifest presentat al Parlament de Catalunya, el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al qual aquest Ajuntament ja es va adherir el mes de setembre de 2013.

L'Equip de Govern també presenta una moció contra la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Aquesta llei, que va entrar en vigor el 27 de desembre de 2013, reforma dràsticament les competències dels Ajuntaments i condiciona el nombre de serveis que poden prestar en funció de la població censada i del compliment de les normes de sostenibilitat financera. L’autonomia local és veu greument afectada emparant-se en l’estabilitat pressupostària i els objectius de dèficit.

En el Ple d'aquest mes també es donarà compte de la resolució d'alcaldia de l'11 de desembre de 2013, la qual determina l'objectiu de reducció de consum energètic per a l'any 2014. Aquest objectiu -per al conjunt dels serveis municipals- serà d'un 5% respecte al consum de 2013.

Ordre_del_dia_Ple_gener_2014.pdf