Aprovades les dues mocions entorn el dret a decidir al ple de gener de #santjust
Amb els vots a favor de l'Equip de Govern -PSC, ICV-EUiA, Junts per Sant Just- i CiU es va aprovar la moció a favor de la data i la pregunta per a la consulta sobre el futur de Catalunya que es va presentar en la sessió plenària del passat dijous, 30 de gener. Davant de l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal que la ciutadania de Catalunya puguin decidir el futur de la nació catalana d’esdevenir un Estat, i si aquest ha de ser o no independent, el text manifesta la satisfacció del Ple de l'Ajuntament de Sant Just Desvern per l’acord entre la majoria de les forces polítiques del Parlament de Catalunya, que ha de fer possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya ha de decidir, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu i el de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya. La moció també reclama que el Govern de la Generalitat busqui el diàleg i el pacte amb el govern espanyol per tal de fer possible la consulta dins d'un marc legal.
La segona moció -presentada per Junts per Sant Just- referent a l'adhesió de l’Ajuntament a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat també es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Sant Just, ICV-EUiA i Ciu; l'abstenció del PSC, i els vots en contra de PP i Via Democràtica. El 18 de desembre de 2013, a la seu comarcal de la Unió General de Treballadors –UGT- a Cornellà es va constituir oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat i es va aprovar l’adhesió al Manifest presentat al Parlament de Catalunya i el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al qual aquest Ajuntament ja es va adherir el mes de setembre de 2013.
La moció contra la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local va comptar amb el suport de l'Equip de Govern i CiU, l'abstenció de VD i el vot el contra del PP. Aquesta llei, que va entrar en vigor el 27 de desembre de 2013, reforma dràsticament les competències dels Ajuntaments i condiciona el nombre de serveis que poden prestar en funció de la població censada i del compliment de les normes de sostenibilitat financera. L’autonomia local és veu greument afectada emparant-se en l’estabilitat pressupostària i els objectius de dèficit.
En el Ple d'aquest mes també es va donar compte de la resolució d'alcaldia de l'11 de desembre de 2013, la qual determina l'objectiu de reducció de consum energètic per a l'any 2014. Aquest objectiu -per al conjunt dels serveis municipals- serà d'un 5% respecte al consum de 2013.
Recordem que la sessió plenària pot escoltar-se al l'apartat Plens online de santjust.cat