Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Crida a les dones de #santjust per gravar un lipdub el 8 de març i commemorar el Dia Internacional de la Dona

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a Sant Just Desvern es commemorarà amb una novetat: està previst gravar un lipdub amb dones de 0 a 104 anys del municipi que hi vulguin participar.  L'objectiu és reivindicar i fer més participativa la commemoració d'aquest dia, donat que encara hi ha molts reptes pendents per assolir la plena igualtat entre dones i homes. És la primera vegada que una gravació audiovisual recollirà la força femenina de Sant Just i es podrà visualitzar al canal Youtube de l'Ajuntament a partir del 12 de març ( www.youtube.com/user/santjustcat )

La gravació es durà a terme a l'exterior del Casal de Joves, el dissabte 8 de març, entre les 11 h i les 14 h. Hi estan implicades diverses associacions, escoles de dansa i grups de ball coordinats per l'Associació d'Empresàries Dona i Empresa, creada recentment.

Actualment hi ha motius suficients per reivindicar els drets de les dones, però també el talent i la força femenina de Sant Just.  Així que fer aquesta gravació pot ser, a més, una manera festiva de fer-ho.

A més d'aquesta activitat, també hi ha previst:

- el tradicional Sopar-ball de la Dona que es farà el divendres 7 de març i que comptarà també amb un breu espectacle inspirat en la figura de la Dorothy Parker, que protagonitzaran les actrius Marta Domingo i Concha Milla. El sopar es farà al Restaurant Al Punt (c.Frederic Mompou, 3). Venda de tiquets a El Mil.lenari i JustDona abans del dia 4 de març.

- l'exposició "Dones de la 1a meitat del s.XX que han deixat empremta a Sant Just Desvern" és una mostra que recull, en clau de gènere, el testimoni de 50 dones del municipi. L'itinerari vital d'aquestes dones quedarà publicat enguany a la 20a Miscel·lània que l'Ajuntament treballa amb el Centre d'Estudis Santjustencs. L'exposició es podrà veure al CIM de Can Ginestar del 4 de març al 7 d'abril. La inauguració, amb la presència de les protagonistes de l'exposició, es farà el dijous 6 de març a les 18 h.

- Mostra dels tallers que es desenvolupen al Casal de Joves, un itinerari cultural emmarcat en la vida de les dones de Barcelona i activitats de coeducació als centres escolars són altres activitats també previstes.

Podeu trobar més informació a www.santjust.cat