Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple de #santjust aprova que Promunsa gestioni les zones blaves i verdes del municipi

El Ple del mes de febrer de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, celebrat el passat dijous dia 28, va aprovar que l'empresa pública PROMUNSA gestioni directament les zones d'estacionament blaves i verdes del municipi, així com l'aparcament del Mil·lenari. Fins ara, una empresa privada era l'encarregada de gestionar aquest servei, i a partir d'aquest any, serà PROMUNSA qui vetllarà pel funcionament d'aquests estacionaments amb control horari. L'Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just) i el PP van votar a favor d'aquest punt, CiU es va abstenir i VD va votar en contra. 

En el Ple, també es van aprovar dues adjudicacions de serveis públics. En primer lloc, va adjudicar a l'empresa Tahler el contracte de Gestió de Serveis Públics per a la Recollida i Trasllats dels Residus Sòlids Urbans i de Neteja Viària del municipi. L'adjudicació es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern i PP, i l'abstenció de CiU i VD. El contracte és de 4 anys, amb la possibilitat de fer una prórroga de 4 anys més. Fins ara, aquest servei el prestava l'empresa URBASER. D'altra banda, Mas Lluí disposarà d'un equipament esportiu que gestionarà la societat Padel Experience Sant Just, SL. En una parcel·la propietat de l’Ajuntament, la societat construirà i explotarà d’un equipament esportiu, on està prevista la construcció de 9 pistes de pàdel, una piscina i un aparcament soterrat. L'adjudicació va comptar amb els vots a favor de l'Equip de Govern, PP i VD, i l'abstenció de CiU.

El punt referent a l'aprovació definitiva de la fusió per absorció de Promocions Econòmiques Santjustenques,SL per part de Promocions Municipals Santjustenques SA, entra dins el marc dels tramits necessaris per passar a tenir una única empresa pública i es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups representats al consistori, excepte VD que va votar en contra. 

El Ple municipal proposarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'Imma Castellví i al Lluís Segura per exercir les responsabilitats de jutgessa de pau titular i jutge de pau substitut, respectivament. El punt es va aprovar amb l'abstenció de CiU. Durant el debat, es va agraïr a les 5 persones que van presentar candidatura el seu interès per desenvolupar les tasques d'un jutjat de pau i es fer un agraïment també a Robert Santacana, que havia estat jutge de pau substitut durant els darrers.

Per unanimitat, el Ple va aprovar l'acord de la Mesa General de Negociació de 20 de gener de 2014 en relació amb la paga extraordinària de nadal de 2012 -reclamada pel personal de l'Ajuntament-, seguint la línia d'altres ajuntaments. 

La formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la Ley 27/2013, de 27 de diciembre, de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local és va aprovar amb l'abstenció de VD i el vot el contra del PP. 

La moció en defensa dels drets de les dones, en el marc del Dia Internacional de les Dones, presentada pels grups municipals de PSC, CiU, ICV i Junts per Sant Just es va aprovar amb l'abstenció de VD i el vot en contra del PP. A la moció, es torna a reclamar la retirada del projecte de llei de protecció dels drets del concebut i l adona embarassada, així com reclamar a la Generalitat que garanteixi a Catalunya que les dones puguin decidir sobre el seu propi cos.

Podeu escoltar els diferents punts a plens on line de santjust.cat