Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: del 7 al 14 d'abril exposició i reclamacions del cens per les eleccions europees del 25M

El cens electoral per a les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig, està en exposició pública del 7 al 14 d'abril. En aquest període, la ciutadania pot consultar-lo i fer les reclamacions pertinents a l'Oficina de Gestió Integrada, sempre tenint present que el cens es va tancar el 30 de gener de 2014. 

Pel que fa als col·legis electorals, l'única novetat és que les persones que fins ara votaven a l'Escola de Persones Adultes ara ho faran a l'equipament Les Escoles. Els altres col·legis són els habituals: escola Montseny, escola Montserrat, escola Canigó, Centre Pilot, Centre Cívic Joan Maragall, Can Ginestar, Escola d'Arts Gràfiques, Centre Cívic Salvador Espriu, Institut, i es manté el que es va habilitar al barri de Mas Lluí a les darreres eleccions autonòmiques de 2012 (Espai Mas Lluí, c. Rosa de Luxemburg, 14). 

El resultat de les properes eleccions al Parlament Europeu -l’única institució europea escollida directament per la ciutadania- determinarà, per primera vegada a la història de la UE, qui serà el proper president/a de la Comissió, l’òrgan executiu de la Unió. Les persones candidates a ocupar les diferents carteres de l’executiu comunitari també se sotmetran al rigorós examen de l’Eurocambra.

El Parlament també té un paper determinant en la formació de la legislació de la UE: les lleis europees sobre mercat interior, medi ambient, transports, agricultura, protecció dels consumidors, llibertats civils i altres àmbits no poden ser adoptades sense l’aprovació del Parlament Europeu.