Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Jovent belga i de #santjust conviu i intercanvia experiències per mitjà del teatre social

Diumenge va finalitzar el primer intercanvi juvenil entre jovent del Casal de Joves que participa en el curs de teatre social i un grup de jovent belga. Durant 8 dies, la trentena de nois i noies d'entre 13 i 18 anys, conviuen i intercanvien les seves inquietuds, opinions i problemàtiques de la societat, mitjançant les possibilitats d'expressió que proporciona el teatre social. És un projecte transversal entre les regidories de Joventut i Benestar Social.

El nom d'aquest projecte és Melo(n)Drama, un joc de paraules que sorgeix al separar el conegut gènere teatral del melodrama en dos. Drama que significa teatre a l’idioma flamenc i Meló, una fruita que pot tenir característiques molt diferents segons el procés i el lloc de cultiu. 

Durant l’intercanvi es fomenta la creativitat i l’esperit emprenedor del jovent participant mitjançant tallers, debats, jocs, sortides i activitats socioculturals lligades al món del teatre. Tota aquesta feina ha quedat reflectida en una petita obra que es va representar al Casal de Joves. 

Amb aquest projecte, l'Ajuntament i el Casal de Joves enceten una via de col·laboració que obre un ampli ventall de possibilitats que es concretarà d'entrada l'any vinent amb una visita dels jovent de Sant Just al Festival d'Estiu de Teatre d'Oostende. El resultat d'aquesta experiència fa que l'Ajuntament es plantegi buscar oportunitats de generar contactes amb altres grups a nivell europeu. 

Informació de les activitats i del projecte al blog http://bultrug.wordpress.com/