Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Correfocs, Pep Bou Bufaplanetes, bateig de diablets i més al Sant Jordi de #santjust

L'arribada de la primavera sempre ens apropa a una de les festes més nostres i més esperades de l'any: ja està tot preparat per celebrar un Sant Jordi ple d'actes literaris, de roses, de contes, de solidaritat i també de diversió.

Enguany els actes de Sant Jordi estan previstos del 22 al 27 d'abril.  La tradicional diada de Sant Jordi se celebrarà a Can Ginestar el diumenge 27 d'abril on hi ha previstes activitats lúdiques i culturals adreçades a infants i persones adultes.  Exposicions, presentacions de llibres, tallers, contes, caramelles, sardanes... i les tradicionals paradetes de venda de llibres i de roses de Sant Jordi.

Abans que arribi el diumenge 27, durant tota la setmana es desenvoluparan diversos actes literaris com la presentació de la primera novel.la de la metgessa i veïna Pilar Sempau (dijous 24 d'abril), el lliurament dels XXVI premis del Concurs de Prosa i Poesia en català per a no professionals (divendres 25 d'abril) o el recital de poesia amb tast de vins amb el poeta Francesc Garriga (dissabte 26 d'abril) són només alguns dels actes que es preveuen.

Com a activitats lúdiques hi ha diverses sessions de conta-contes, el bateig dels Diablets de Sant Just amb correfoc infantil inclòs que s'unirà al Correfoc que ja preparen el Drac Rifenyo i els Dimonis Apagallums de Camablanca, amb altres colles convidades.

I tampoc faltarà la solidaritat en aquest Sant Jordi.  Dos iniciatives molt interessants que ens conviden a participar activament.  

Una d'elles la presenta ACADIP (Associació de Malalts d'Immunodeficiències Primàries) que porten l'espectacle Pep Bou: Bufaplanetes, l'artista que ens sorprendrà amb les seves delicades bombolles.  Les entrades per veure aquest espectacle es poden comprar anticipadament els dies 22, 23 i 24 d'abril, a Can Ginestar, de 16 a 19 h, i també dues hores abans de l'espectacle, a l'Ateneu.  Els preus són de 15€ (per a persones adultes) i de 10€ (per a infants de fins a 12 anys).  Els beneficis aniràn íntegrament a l'entitat organitzadora.

L'altre iniciativa solidària, Recicla Cultura, promou la possibilitat de donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic amb l'objectiu de finançar els cursos d'alfabetització i llengua que s'imparteixen al país a  prop de 2000 persones cada any.  Podeu donar i/o comprar els llibres del 22 d'abril al 9 de maig a Can Ginestar, el dia 27 d'abril als Jardins de Can Ginestar i el dia 10 de maig a la Festa de la Pau.

Més informació a www.santjust.cat