Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Curs d'Ocupació per a joves de #santjust

El jovent de Sant Just Desvern que tinguin entre 16 i 29 anys i estiguin buscant feina o vulguin millorar la seva situació laboral poden participar en un curs gratuït que impulsen l'Escola Traç, l'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Sant Just Desvern.

La crisi econòmica fa especialment difícil l'accés del jovent al mercat laboral i per això ha obligat als diferents agents socials a dissenyar polítiques innovadores que s'adaptin a aquesta nova realitat.  Per això, difondre entre els joves la necessitat de formar-se i posar en comú accions i polítiques en aquest àmbit faciliten el procés.

El curs es desenvoluparà durant els dies 28, 29 i 30 d'abril i 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de maig, en horari d'11 a 14 h, al Casal de Joves (Av.Indústria, 34).  Un cop finalitzar el curs es lliurarà un certificat a les persones assistents.

Els temes que es tractaran són: 

1. La situació actual del mercat laboral en el marc d'un context social.

2. Les competències laborals: capacitat, habilitats i actituds.

3. Anàlisi de les pròpies competències en relació a una ocupació.

4. El treball en equip, la resolució de conflictes i les habilitats socials.

5. El currículum per competències i la carta de motivació.

6. Tècniques i recursos per a la recerca activa de feina.

7. La marca personal.

8. L'entrevista de feina.

9. Mobilitat europea.

Les persones que estiguin interessats poden fer l'inscripció al Casal de Joves i/o informar-se al tel. 93 371 02 52.

Totes les mesures per contrarestar l'atur són necessàries, encara que Sant Just Desvern registri un dels índexs d'atur més baixos de la comarca.  De fet, el darrer informe sobre l'atur registrat a Sant Just Desvern aporta bones notícies: ha baixat el nombre de persones aturades de 816 a 777, i per tant, l'atur de Sant Just se situa en el 9,2%.