Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: nous vehicles del JustMetro i del JustTram amb major capacitat i més respectuosos amb el medi ambient

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament, a través del contracte amb l’empresa Soler i Sauret -gestora de les línies- renova la flota d’autobusos del JustMetro i JustTram, amb vehicles més respectuosos amb el medi ambient, amb nova imatge exterior i dispositiuis informatius. Aquest mes de maig entraran en servei els tres nous busos del JustMetro: de 12m amb 3 portes -els anteriors eren de 10m per tal de millorar la capacitat i el confort de les persones usuàries.

D’aquesta manera, tota la línia passarà a ser servida per autobusos grans i es podran cobrir millor les hores punta. Dos dels vehicles són dièsel (els motors compleixen la normativa EEV sobre emissions) i un és híbrid -combina la propulsió entre el motor dièsel i l’elèctric. Els autobusos híbrids són vehicles altament respectuosos amb el medi ambient i l’entorn per que consumeixen aproximadament un 33% menys de combustible, emeten un 26% menys de contaminants a l’aire (entre gasos i partícules) i al circular amb el motor elèctric són un 50% menys sorollosos.

I al juny es renova un dels vehicles del JustTram: un midibus de 9,5m de llarg amb més capacitat que substituirà l’actual microbus i que cobrirà millor la demanda de les hores punta, sobretot a l’entrada i sortida de les escoles. Aquest bus, que serà dièsel, també compleix amb la normativa EEV sobre emissions contaminants.

El JM va portar més de 680.000 viatgers l’any 2013 i el JT més de 86.000. Diàriament més de 2.500 persones utilitzen el JM i més de 300 el JT.