Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#Santjust recull més de 7.000€ per a projectes solidaris gràcies a la Festa de la Pau

Amb diferents activitats incloses en la programació de la 15a edició de la Festa de la Pau de Sant Just Desvern s'han aconseguit 7.400 € que aniran a finançar dos projectes solidaris. Els 1.700 de la botifarrada i els 4.000 de les entrades de la preestrena de l'espectacle de l'artista i veí Carlos Latre a la Sala Municipal de l'Ateneu -que es van esgotar de forma anticipada en poques hores- es destinen íntegrament a Arrels Fundació, una entitat que treballa amb persones sense sostre. Els 1.700 € que l'Ajuntament ha pagat per l'espectacle dels Masbutins i els 200€ del centenar de nassos venuts es destinen a Pallassos sense fronteres per al seu projecte de Costa d’Ivori.

El desplegament d’una bandera gegant i la lectura del manifest per la Pau van ser els actes centrals d’una jornada que ha comptat amb la participació activa d’una vintena d’entitats locals i que enguany homenatjava la figura de Nelson Mandela. La plaça de la Pau va ser l’escenari de diferents activitats adreçades a totes les franges d’edat i amb un objectiu comú: reivindicar els valors de la pau per aconseguir un món millor i la necessitat de col·laborar i ajudar-se entre els pobles. 

L'Associació de Veïns Barri Sud va organitzar el mateix dia de la Festa de la Pau un recapte solidari d'aliments amb el qual es van recollir 2000 quilos de menjar que s'han destinat a Creu Roja. 

També a la Festa de la Pau ha finalitzat el projecte "Recicla Cultura", una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que es va posar en marxa per Sant Jordi i que promou donar llibres per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic -amb l’objectiu de finançar els cursos d’alfabetització i llengua que s'imparteixen des de fa 10 anys a prop de 2.000 persones cada any.