Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El 26 juny participa al taller per reduir el consum i la factura energètica a les llars de #SantJust

Aquesta setmana, del 23 al 27 de juny, se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2014 amb activitats a moltes ciutats i pobles. Sant Just se suma a la iniciativa amb un taller per reduir el consum i la factura energètica el 26 de juny al Centre Cívic Joan Maragall.

En el taller, que començarà a les 6 de la tarda, es donaran consells per utilitzar menys energia, entendre el rebut elèctric, i s'ensenyarà a baixar els costos fixes i variables, reduir la potència contractada i aprofitar la discriminació horària, entre altres temes.

L’objectiu d’aquestes activitats és sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de fer un consum responsable de l’energia per intentar frenar el canvi climàtic que suposa l’emissió de gasos d‘efecte hivernacle que generen el consum d’energies de fonts no renovables. Tothom podem contribuir amb l’estalvi d’energia a casa, a la feina o a l’escola.

En el cas dels edificis municipals l’any 2013 es van posar en marxa diferents actuacions per reduir el consum energètic i l’enllumenat municipal, amb la col·laboració de tots els agents implicats (personal tècnic responsable, entitats i persones usuàries, etc). El consum municipal d’energia (electricitat i gas natural) va ser de 6.266.134 kWh l’any 2013, prop d’un 10% inferior al consum de l’any 2012.

Pel que fa a la generació d’energies renovables a les instal·lacions fotovoltaiques municipals, l’any 2013 es van produir 308.700 kWh. Aquesta producció energètica es pot assimilar un estalvi de prop de 77 tones d’emissions de CO2.