Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Nova etapa al Consell Municipal de Serveis Socials de Sant Just Desvern

Per primera vegada, entitats locals i empreses de tercer sector que operen a Sant Just Desvern treballaran conjuntament en el marc del Consell Municipal de Serveis Socials. Dijous 16 de febrer, l’alcalde Josep Perpinyà, acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Gina Pol, va presidir la primera reunió d’aquesta nova etapa, que va comptar amb assistència d’una quinzena de persones vinculades a aquestes entitats i empreses. 

D’acord amb el nou reglament del Consell de Participació de Benestar Social, s’incorporen de ple dret a les sessions les organitzacions sindicals i patronals juntament amb les entitats mercantils del sector dels serveis socials que operin en el territori. Per tant, a partir d’ara, empreses com CLECE, que gestiona el servei d’atenció a domicili; TELEVIDA, que gestiona les teleassistències o bé SOLIDANÇA, que promou la integració socio-laboral de persones amb dificultats, formaran part del Consell. Aquestes empreses s’incorporen al costat d’entitats locals com l’Associació de la Gent Gran de Sant Just Desvern, ASPROSEAT, Càrites, Creu Roja, JustDona, l’Associació de Familiars de Salut Mental o Justícia i Pau, entre d’altres. 

A la reunió d’ahir, es van adoptar diferents acords. Un d’aquests acords es la posada en marxa d’un grup de treball per debatre i analitzar noves iniciatives per afrontar reptes comuns en matèria de serveis socials (habitatge, ocupació, xarxa de suport social, voluntariat). Tots els assistents van coincidir en el fet que la crisi està afectant cada vegada a més sectors de la població i que està canviant el perfil de les persones usuàries dels serveis socials. Davant d’aquest fet, creixen les demandes d’habitatges més assequibles, de majors oportunitats laborals i de més recursos per fomentar la cohesió social. 

Així mateix, va ser nomenar Jesús Castro, responsable de Justícia i Pau, com a vice-president del Consell i a Lluïsa Bisbal, directora del centre pilot d’ASPROSEAT, com a representant al Consell Municipal de Serveis Socials al Consell de les Dones. 

Gràcies a aquest nou ens, Ajuntament, entitats locals i empreses del tercer sector que operen a Sant Just Desvern disposaran d’una visió més global de la realitat social del municipi i podran treballar per articular iniciatives conjuntes.