Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple de setembre votarà l'aprovació definitiva de l'ordenança de protecció de l'arbrat i espais verds de #santjust

L'ordre del dia corresponent al Ple del 25 de setembre inclou la modificació i aprovació definitiva de l'ordenança municipal de protecció de l'arbrat i dels espais verds de Sant Just Desvern. Es tracta d'un instrument legal per preservar el ric patrimoni verd del poble: el 57% del terme municipal està inclòs en el parc natural de la serra de Collserola, i té més d'una trentena de parcs, 19 ha de zones verdes i 7.200 arbres, així com nombrosos jardins privats. El que estableix aquesta normativa són uns criteris perquè els jardins tinguin un mínim d'arbrat i regular diferents actuacions a la via pública i a espais privats. 

També es porten a la sessió plenària, que es farà a les 7 de la tarda a la sala de Sessions de l'Ajuntament, dues mocions. Una presentada pel grup municipal de CiU en suport per a la recuperació de la maternitat d'ELNA en el marc del Memorial Democràtic i perquè pugui ser reconeguda patrimoni de la humanitat. La maternitat d'ELNA va ser una iniciativa  de la cooperant de la Creu Roja suïssa, Sra. Elisabeth Eidenbenz, que va ser la responsable de la seva organització i funcionament per tal que les mares exiliades no haguessin d’infantar a la sorra dels camps de concentració del Rosselló.

Els grups de CiU, PSC, ICV i Junts per Sant Just també presenten una moció en suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre i a la qual, en data d'avui, ja són més de 300 els consistoris que s'han sumat. La moció expressa el compromís de l’Ajuntament de Sant Just Desvern amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.

Recordem que l'endemà del Ple es poden escoltar els punts de l'ordre del dia a plensonline del web santjust.cat

Ordre_Ple_setembre_2014.pdf