Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El cotxe privat guanya en sis minuts al transport públic a la cursa de mobilitat des de #santjust

Aquest matí, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014, Sant Just Desvern ha participat en una cursa cívica entre transport públic i cotxe privat per comparar els costos totals (temps, benzina, aparcament...) que comporta arribar, des del centre del municipi  l'intercanviador de metro i Rodalies de la Sagrera (c. Hondures amb l'avinguda Meridiana de Barcelona).

Costi Rubio, veïna de l'edifici Walden, i Dolors Moreno, tècnica de l'Ajuntament, han estat les dues representants del nostre municipi que com d'altres de l'àrea metropolitana han participat en aquesta iniciativa que ja porta tres anys fent-se. Les dues han sortit des de l'Ajuntament, un amb transport públic i l'altra en cotxe privat, per calcular quan es trigava a arribar a l'intercanviador de Sagrera, punt final del recorregut.

En cotxe han estat 60 els minuts que s'han necessitat per fer el trajecte, mentre que amb transport públic n'han calgut sis més, 66 en total. L'objectiu d'aquesta cursa, impulsada des de la PTP (Promoció del Transport Públic), és reflexionar sobre la triple relació entre el temps, el cost i la contaminació implicats en arribar a un mateix punt de la ciutat de dues maneres diferents.

Una altra de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la que tindrà lloc aquest diumenge. És la 11a edició de la Passejada en Bicicleta, enguany sota el lema "Fem el carrer més nostre". L'objectiu d'aquesta bicicletada -que passa per set municipis- és conscienciar la ciutadania dels beneficis d'utilitzar la bicicleta o el transport públic en els nostres desplaçaments habituals. 

El recorregut és de 18 km i els municipis implicats són Sant Just Desvern, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi, Cornellà i Hospitalet. El punt de sortida de Sant Just és el parc del Parador, a les 10.30h.  

Imatge: Costi Rubio, veïna de l'edifici Walden, i Dolors Moreno, tècnica de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, el el punt final de la "cursa"