Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple de #santjust se suma als ajuntaments que donen suport a la consulta del 9N

La moció en suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just) i CiU. Els dos regidors del  PP i el de  Via Democràtica van votar en contra. D'aquesta manera Sant Just Desvern se suma a la llista de municipis -més de 800- que donen suport a la consulta del 9-N. 

L'altra moció, presentada per CiU, en suport per a la recuperació de la maternitat d'ELNA en el marc del Memorial Democràtic i perquè pugui ser reconeguda patrimoni de la humanitat va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics amb representació al consistori. La maternitat d'ELNA va ser una iniciativa  de la cooperant de la Creu Roja suïssa, Sra. Elisabeth Eidenbenz, que va ser la responsable de la seva organització i funcionament per tal que les mares exiliades no haguessin d’infantar a la sorra dels camps de concentració del Rosselló. L'alcalde va recordar que l'any 2008, una de les activitats de commemoració del Dia de la Dona que promovia el Consell Municipal de les Dones i l'Ajuntament, va ser la visita pública a la maternitat d'Elna i el col.loqui i exposició que es va fer al voltant del que significa Elna. Va demanar que es fes constar específicament  aquestes accions, al text de la moció.

Es va aprovar definitivament -amb els vots a favor de l'Equip de Govern, l'abstenció de CiU i VD, i el vot en contra del PP- l'ordenança municipal de protecció de l'arbrat i dels espais verds de Sant Just Desvern. El que estableix aquesta normativa són els criteris perquè els jardins tinguin un mínim d'arbrat i regula diferents actuacions a la via pública i a espais privats. 

El Ple també va aprovar la inclusió de tres punts: l'aprovació definitiva, amb l'abstenció de VD, de l'ordenança que regula l'estacionament de vehicles a la via pública, zones blaves i verdes; l'aprovació d'acord mutu de les parts -ajuntament i propietat privada- per executar l'expropiació de tres finques situades al polígon industrial de Pont Reixat, amb l'abstenció de CiU, PP i VD; i el plec de clàusules per la contractació de lloguer de les màquines multifunció de les dependències municipals, amb l'abstenció de CiU.

Els punts de l'ordre del dia del Ple es poden escoltar a plensonline del web santjust.cat