Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Es presenta al Ple d'octubre la proposta d'ordenances fiscals de #santjust per a 2015

El Ple d'octubre, que se celebra demà dijous a les 7 de la tarda a la Sala de Sessions, inclou en el seu ordre del dia la proposta de tributs, taxes i preus públics per a l'any vinent. D'acord amb el compromís del govern municipal amb les associacions veïnals i grups municipals, el principal impost a nivell de recaptació, l'IBI, queda congelat. Així, la ciutadania pagarà el 2015 el mateix que ha pagat enguany. La resta de tributs, en línies generals, es congelen i, en aquells casos que es requereix un increment serà només l'IPC, que es preveu que sigui com a màxim de l'1%. 

Els partits hauran de votar l'aprovació de l'addenda al conveni de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Just i Promunsa segons la qual l’Agència cedeix a l’Ajuntament un nou habitatge a la finca de la carretera Reial -que se suma als tres que ja gestionava en aquest edifici-, per desenvolupar polítiques socials. Això fa que el parc d’habitatges socials de Sant Just Desvern passi a tenir-ne 7 per cobrir les necessitats de famílies en situació d’emergència. Properament, es podria ampliar fins a 8 el nombre d’habitatges gràcies a la col·laboració privada.

En el Ple de demà també es presenta per a la seva aprovació la modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Una modificació que ve donada per la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) -la qual impedeix que els consorcis depenguin de dues administracions-, i que ha obligat a adaptar els estatuts perquè el consorci passi a estar adscrit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest és un efecte més de LRSAL pel que fa a la limitació de competències i d'actuació dels governs locals. 

Recordem que l'endemà del Ple es poden escoltar els punts de l'ordre del dia a plensonline del web santjust.cat

Ordre_del_dia_ple_octubre.pdf