Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'alcalde de #santjust, Josep Perpinyà, és elegit nou president del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, és des d’ahir el nou president del Consell Comarcal del Baix Llobregat. L’elecció es va fer ahir per la tarda en la sessió del ple extraordinari de la institució comarcal amb 27 vots a favor dels consellers dels partits PSC-PM, ICV-EUiA-EPM, ERC-AM i CiU, que han defensat la seva candidatura. El grup del PP va votar a favor de la candidatura alternativa que van presentar, amb Lluís Ortega com a candidat; i el conseller de Plataforma per Catalunya, va votar en blanc.

En el ple  també s'ha dut a terme la presa de possessió dels nous consellers Jaume Olivella (ERC) i Candela López (ICV-EUiA-EPM), regidors a Begues i a Castelldefels, respectivament.

En la seva intervenció al ple, el nou president va declarar sentir-se il·lusionat al front de la seva nova tasca i ha volgut destacar la importància del manteniment de la unitat de la comarca “una bona decisió presa pel Consell ja que això vol dir entendre el territori”.

Josep Perpinyà ha explicat també la seva voluntat de continuar desenvolupant el pacte de govern en el sí del Consell Comarcal “amb consens, compromís i sumant amb l’objectiu que es puguin seguir impulsant projectes de pertinença a la comarca".

El nou president ha subratllat també la col·laboració institucional amb les altres administracions i ha dit que les seves prioritats com a president del Consell Comarcal passen per refermar la potencialitat de la comarca en què es produeix el 10% del producte interior brut de tot Catalunya, i vetllar pel manteniment de la cohesió social i la lluita contra les desigualtats.

Perpinyà ha agraït el treball desenvolupat per Joaquim Balsera, anterior president del consell, i ha destacat també la confiança dels agents socials en el consell comarcal per promoure iniciatives.