Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

Arrenca el IV Congrés de les Dones del Baix, amb #santjust com a subseu, i la primera activitat contra la violència masclista

Durant 2 dies se celebra el IV Congrés Comarcal de les Dones, al qual assistiran 8 delegades de Sant Just Desvern que participaran en els debats i en la ponència marc “Les dones com a agents de canvi econòmic i social”. En aquesta ocasió, Sant Just és subseu del Congrés; una activitat del que es presenta es va poder visualitzar en el marc de Festes de Tardor amb una activitat pública sobre la recuperació de la memòria històrica i els sabers de les dones que es va fer al barri de Mas Lluí.

Avui està prevista la primera activitat de les accions per aquest mes contra la violència masclista. Es tracta de la presentació de l’exposició que acollirà el Casal de Joves fins al 17 de novembre. Sota el títol “Amor?”, la mostra ofereix un punt de vista crític sobre la violència masclista.

En aquest marc, el 23 de novembre es farà la II Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista -hi participen 11  municipis i la trobada a Sant Just és a les 11.30h a la placeta del Walden; es va a peu per la c. Reial amb el grup de dones d'Esplugues de LL, fins a l'acte central que es fa al parc Torreblanca-. En aquest acte central, amb les poc més de 700 dones i homes vinguts de pobles de la comarca, Sant Just hi pren part activa amb la participació de la jove veïna i alumna de l'Istitut  Clara Granados que acompanyada de la guitarra interpretarà 4 cançons pròpies contra la violència masclista. El 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista es farà una lectura del Manifest davant la Casa de la Vila i lectures musicades i teatralitzades amb alumnat de l'institut i Justeatre, tot seguit, una marxa a peu amb batucada de l’entitat del Drac de Sant Just fins al Casal de Joves on hi haurà una actuació de petit format del grup de jovent de Teatre Social i la projecció de la pel.lícula "El tren de la libertad". 

Cartell_Violenica_25N_A3_OKKK.pdf