Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust promou noves aplicacions mòbils de seguretat, via pública i gestió de cites prèvies

Properament la ciutadania de Sant Just disposarà de noves aplicacions mòbils centrades en la seguretat ciutadana, en les incidències a la via pública i en la gestió de la cita prèvia dels serveis municipals. 

Avui, en el marc de l’Smart City Expo que es fa a L’Hospitalet, s'ha presentat la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, per a diferents municipis d’un mateix entorn urbà. En aquests moments, els ajuntament que han acordat el seu desplegament són Sant Just Desvern, L’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Esplugues, Sant Feliu de Llobregat i Gavà. La iniciativa s’inscriu en un projecte de desenvolupament territorial en xarxa (Europe in your Life) que promou la cooperació interterritorial de policies locals. 

L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina d’interrelació i comunicació de caràcter immediat entre la persona usuària i la policia local de cadascun dels municipis. La formació d’aquesta plataforma de set municipis metropolitans, que podria ampliar-se en el futur a altres poblacions, permetrà millorar la cooperació interterritorial, alhora que s’adapta a la mobilitat de la ciutadania entre els municipis metropolitans.

Quan es realitza la descàrrega de l'aplicació es pot triar entre dos perfils: ciutadania o comerç. En ambdós casos, l'aplicació geolocalitza l'aparell i et connecta amb la policia més propera al lloc de la incidència, d'aquesta manera es pot avisar de forma ràpida i àgil d'un robatori, incendi, agressió...

L'aplicació es pot descarregar per android i i-phone amb el nom seguretat ciutadana. Cornellà ja la fa servir, i la previsió es que sigui operativa per a la resta de municipis aquest nadal. 

Paral·lelament l’Ajuntament també està treballant en una aplicació mòbil que se suma a la d’informació ciutadana que funciona des de fa un any (santjustcat). Aquesta nova app té un doble objectiu: esdevenir un nou canal per millorar la proximitat i la comunicació entre la ciutadania i l'Ajuntament i oferir serveis adaptat a les noves tecnologies i a les noves necessitats per tal de facilitat processos i informació. En aquesta línia, l'app començarà a funcionar en breu amb tres funcionalitats:  

-Cuidem sant just: eina perquè la ciutadania comuniqui i enviï fotografies d'incidències a la via pública

-Cita prèvia: per concretar cita amb professionals tècnics i serveis municipals.  Aquesta també està disponible al web santjust.cat

-Cercador d'imatges de l'Arxiu Històric Municipal