Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust reparteix menús excedents dels menjadors escolars a persones sense recursos

Un any més, l'Ajuntament de Sant Just Desvern s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra a tota Europa del 22 al 30 de novembre. Enguany, la Setmana s’ha dedicat a la lluita contra el malbaratament alimentari.

En aquesta línia, l'ajuntament ha endegat un projecte de reducció de malbaratament alimentari a menjadors escolars:  “L’escola cuina, menja, aprofita”. Es planteja com una prova pilot a dues escoles del municipi i consisteix en recuperar la cultura del “menjar no es llença”, recollir els menús excedents de la cuina de l’escola en recipients individuals compostables i repartir-los com a “àpats solidaris” a persones amb pocs recursos.

És una acció transversal entre els serveis de Medi Ambient, Benestar Social i Educació, i que compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors escolars -que fan la donació dels aliments- i l'empresa Solidança, que s'encarrega del transport fins al Centre Social de El Mil·lenari on es fa el lliurament dels àpats a les famílies.

Les actuacions tenen un doble benefici: evitar el malbaratament dels aliments i oferir ajuda a persones amb dificultats econòmiques o en situació de dependència. El projecte es presenta a la comunitat educativa amb una  Xerrada sobre el problema del malbaratament alimentari el dilluns 24 de novembre a les 17.30 h al Centre Cívic Salvador Espriu.

Altres activitats programades dins la Setmana Europea a Sant Just Desvern són: 

-Taller d'embolcalls amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 26 de novembre, a les 18.30 h al Centre Cívic Joan Maragall. 

-L'embolcall de l'entrepà amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 27 de novembre, a les 18.30h a l'Espai Mas Lluí. 

-Estand de malbaratament alimentari: 28 de novembre, a les 10 h, davant del Mercat Municipal.