Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El 4 de desembre s'inaugura a #santjust l'exposició "Paisatges sense pàtria" del fotògraf i veí Francesc Fàbregas

"Paisatges sense pàtria" és la nova exposició del fotògraf i veí Francesc Fàbregas, on mostra una cinquantena d'imatges  fetes en viatges de feina i esbarjo al llarg dels últims set anys. Es pot veure del 4 de desembre de 2014 al 18 de gener de 2015 a la sala El Celler de Can Ginestar.

Fa més de 50 anys que Fàbregas es dedica a la fotografia. Ha exposat en sales i galeries de tot el món, però confessa que mostrar la seva obra al municipi on viu, i compartir-la amb les amistats i la gent que l’envolta, sempre l’emociona. I aquesta potser encara un xic més, perquè aquesta nova mostra és un trencament amb el que ha fet fins ara. 


En paraules del mateix Fàbregas, són fotografies de diferents indrets del món, però ningú trobarà els paisatges típics que ràpidament t’ajuden a saber on han estat fetes. Són detalls, imatges que a mi, personalment, m’han impactat o trasbalsat i que ara jo vull ensenyar a tothom. És com una juguesca, afegeix, perquè pots arribar a intuir on s’ha fet la fotografia, però també pot ser que aquella imatge et recordi molts altres indrets. És per això que el poeta i amic, Joan Margarit, -que ha fet l’escrit de presentació del catàleg de l’exposició- em va suggerir el títol de “Paisatges sense pàtria”, i trobo que realment és molt encertat.

He fet moltes exposicions lligades al món de la música, perquè és la temàtica amb la qual vaig començar i que ha marcat la meva trajectòria professional, però paral·lelament he anat fent altres coses, i crec que ha arribat l’hora d’ensenyar-les. Per això, aquesta mostra és especial per mi i hi he abocat molts esforços: la majoria són fotografies en color però sense oblidar el blanc i negre, amb una màxima qualitat d’impressió museística, explica.

“Paisatges sense pàtria” s’estrena a Sant Just, però ja té properes destinacions. Primer a la sala d’exposicions de l’antiga fàbrica d’Estrella Damm -que col·labora en el patrocini de la mostra-, i després formarà part d’una gran retrospectiva del fotògraf a Lleida.