#santjust participa en els actes de celebració del 25è aniversari del Centre per a la Normalització Lingüística
Dijous, 11 de desembre, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) commemora el seu 25è aniversari amb un acte al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat, seu del CNL Roses. Està prevista una taula rodona en la qual participa el regidor d’Educació de Sant Just Desvern, Lluís Monfort, amb els regidors de Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, l’alcalde de Sant Feliu i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa Bonet. També s'inaugura l'exposició “10 anys de voluntariat per la llengua: un tast!”, que es podrà veure a Sant Just Desvern del 12 al 19 de desembre a l'Aula de Català del Centre de Formació Les Escoles-, i que anirà pels diferents centres de normalització lingüística.
L'exposició mostra la diversitat de persones participants en el programa de voluntariat i la manera què s'ha anat estenent a diferents àmbits de la societat. Més informació www.vxl.cat.
El CPNL es va crear l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, i està format per la Generalitat de Catalunya, nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions. L’objectiu del CPNL és facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació del català en tots els àmbits.
El Consorci està organitzat territorialment en 22 centres de normalització lingüística (CNL), un dels quals és el CNL Roses.
El CNL Roses va començar a funcionar el dia 1 de setembre de 1989 en el marc del CPNL amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat com a membre fundador. Posteriorment, a l'any 1990, s'hi van incorporar els ajuntaments de Sant Just Desvern -que des de l'any 1987 ja disposava de Servei Local de Català-, d'Esplugues de Llobregat i de Sant Joan Despí. Amb aquesta integració es creava l'actual Centre amb quatre serveis locals de català (SLC) adscrits.
Les funcions del Centre s'han centrat bàsicament en tres àrees de treball: l'ensenyament de la llengua catalana a la població adulta, l'assessorament lingüístic i la dinamització de l'ús del català