Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#SantJust aprovarà el pressupost municipal pel 2015 el pròxim dilluns 22 de desembre

Amb motiu de les festivitats de Nadal, el Ple municipal de Sant Just Desvern s'avança al proper dilluns dia 22, a les 7 de la tarda a la Sala de Sessions. És el ple on els grups municipals debatràn sobre el pressupost municipal per a l'any 2015, que presenta la regidoria d'Economia.

Els comptes municipals per a 2015 que presenta l'Equip de Govern (PSC-ICV,JUnts per Sant Just) ascendeixen a 24.824.764,82 euros. Això representa un 17% més que el de l'any anterior. Aquest pressupost tracta de respondre al context econòmic i social que actualment viu el municipi, éssent les principals prioritats els ajuts per a la reactivació econòmica i l'ocupació, així com el suport a les persones i famílies amb necessitats socials.

En aquest sentit, l'Ajuntament orientarà gran part dels seus recursos i esforços a reforçar les polítiques socials, com, per exemple, l’atenció a les emergències socials, el manteniment de l'habitatge i els pisos socials, l’atenció a les persones en situació de dependència, els serveis socials bàsics i els ajuts de menjador escolar; i a projectes i accions que estimulin la reactivació econòmica, la implantació de noves empreses i la creació d'ocupació. 

Els partits amb representació al consistori (PSC-ICV-Junts per Sant Just, CiU, PP i VD) també hauran d'expressar el vot definitiu dels Tributs i la modificació de les ordenances fiscals i reguladores dels preus públics que es van aprovar de forma provisional en el Ple del mes d'octubre i resoldre les al.legacions que s'hi han presentat. Una d'elles és la congelació de la plusvàlua, igual que s'ha fet amb l'IBI.

Es donarà compte dels objectius generals de control del consum energètic dels serveis municipals i dels criteris d'avaluació per als propers 5 anys. El 2013 i el 2014 es van establir uns objectius que s'han assolit i ara, l'Ajuntament considera necessari marcar una reducció del 25% l'any 2019 respecte 2014.

L'ordre del dia també inclou la ratificació del decret d'adjudicació del contracte de la parada número 18 del Mercat Municipal que dedicarà l'activitat a forn. Amb aquesta, totes les parades de l'equipament estaran ocupades; i la modificació i pròrroga del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Just Desvern i PROMUNSA, per incorporar un nou habitatge social per que se suma als 7 que ja hi havia per a famílies en situació d'emergència.

L'adjudicació del contracte de subministrament, en règim de lloguer sense opció de compra, d'equips nous d'impressió per a les dependències municipals i l'aplicació individualitzada de Valoració dels Llocs de Treball -que es va aprovar fa un any- són dos temes interns que també s'inclouen en aquest Plenari. 

Els grups de l'Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just) presenten una moció de suport al manifest de la RECE sobre la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. La Xarxa de l’Estat Espanyol d’aquesta organització (RECE), a la qual en forma part Sant Just Desvern, comprèn 168 ciutats de mides molt diverses i governades per diferents partits polítics i coalicions. En el manifest, aquestes ciutats denuncien que amb l’objectiu de racionalitzar l’estructura organitzativa de l’administració local, i aconseguir un suposat estalvi econòmic, es contemplen mesures que posen en perill l’autonomia local i perjudiquen el conjunt de la ciutadania que veurà afectat el seu dret a l’accés als serveis públics, ja que difícilment una administració municipal podrà comptar amb un coneixement més gran i sensibilitat de la problemàtica local que un ajuntament.

Els punts de l'ordre del dia es podran consultar l'endemà a l'apartat plens online de santjust.cat

ordre_ple_desembre.pdf