Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L'Ajuntament de #santjust aprova un pressupost de 23,4M d'€, on es fomenta l'atenció social i l'ocupació

El Ple de desembre de Sant Just Desvern ha aprovat -amb els vots a favor de l'Equip de Govern (PSC. ICV i Junts per Sant Just), l'abstenció de CiU i el vot en contra de PP i VD- el pressupost municipal per a 2015 que ascendeix a 24.824.764,82 (23.423.705€ de l'Ajuntament, i 1.709.973€ que correspon a l'empresa pública Promunsa) . Per l'any vinent, es recuperen les inversions al municipi, amb una dotació de prop de 2 milions d'euros.

Les línies principals d'aquests comptes municipals són: 

-S'incrementa un 17,39% respecte el 2014

- Baixa el nivell endeutament, que a final de 2015 serà del 33,38%

- Noves mesures per lluitar contra les conseqüències de la crisi. Nou ajut a la renda zero amb una dotació de 80.000 euros i més ajuts pel manteniment de l'habitatge (pagament lloguer, subvencions IBI, pisos socials...). L'import total del programa de serveis socials és de 1.412.000€

-Noves mesures per impulsar l'ocupació: gestió de plans d'ocupació amb més dotació econòmica; creació d'un programa per aturats de llarga durada majors de 45 anys; subvencions per la implantació de noves empreses, etc). L'import total del programa d'ocupació és de 346.989€

-Recuperació de les inversions locals: 2 milions d'euros

Tot això, sense deixar de banda el suport a l'educació i la formació continuada; les actuacions en el manteniment dels parcs i de la via pública; el suport a les entitats del municipi, l'impuls dels equipaments i dels serveis públics de qualitat; el foment de les mesures per lluitar contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat.

El Ple, a més, ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament com a entitat sòcia del projecte FIARE a Catalunya. D'aquesta manera, el govern municipal aposta pel foment de la banca ètica i l'àrea d'economia començarà a treballar amb aquesta banca a partir de l'any vinent.

S'han aprovat definitivament -amb els vots a favor de l'Equip de Govern i PP, i el vot en contra de CiU i VD- els Tributs i la modificació de les ordenances fiscals i reguladores dels preus públics que es van aprovar de forma provisional en el Ple del mes d'octubre, després de resoldre les al·legacions que s'hi han presentat. Una d'elles és la congelació de la plusvàlua, igual que s'ha fet amb l'IBI.

En aquest Ple també s'ha donat compte del Decret d'Alcaldia on s'aproven els objectius generals de control del consum energètic dels serveis municipals i dels cirteris d'avaluació per als propers 5 anys. El 2013 i el 2014 es van establir uns objectius que s'han assolit i ara, l'Ajuntament considera necessari marcar una reducció del 25% l'any 2019 respecte 2014. Això respon a la voluntat de de l’Ajuntament de Sant Just d’atendre la importància estratègica de l’energia en la nostra societat, en compliment dels compromisos adquirits en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a la Sostenibilitat, promogut per la Unió Europea, al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Sant Just i en l’interès immediat en la minimització de la despesa municipal en consums energètics.

Altres punts aprovats són la modificació i pròrroga del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Just Desvern i PROMUNSA, per incorporar un nou habitatge social per que se suma als 7 que ja hi havia per a famílies en situació d'emergència, amb l'única abstenció de VD. Segons el calendari establert, les persones que vulguin optar a aquest habitatge de la carretera Reial hauran de presentar la seva sol·licitud a les oficines de PROMUNSA entre el 12 de gener i el 13 de febrer.

Un altre punt del ple està relacionat amb el nou equipament esportiu que s'ha de construir al barri de Mas Lluí. És un tràmit necessari per avançar en el projecte de construcció de pistes de padel al barri, que tira endavant per unanimitat de tots els partits amb representació al Ple. 

La moció de suport al manifest de la RECE sobre la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, presentada per l'Equip de Govern, s'ha aprovat amb els vots a favor de l'Equip de Govern i CiU, l'abstenció de VD i el vot en contra del PP.  La Xarxa de l’Estat Espanyol d’aquesta organització (RECE), a la qual en forma part Sant Just Desvern, comprèn 168 ciutats de mides molt diverses i governades per diferents partits polítics i coalicions. En el manifest, aquestes ciutats denuncien que amb l’objectiu de racionalitzar l’estructura organitzativa de l’administració local, i aconseguir un suposat estalvi econòmic, es contemplen mesures que posen en perill l’autonomia local i perjudiquen el conjunt de la ciutadania que veurà afectat el seu dret a l’accés als serveis públics, ja que difícilment una administració municipal podrà comptar amb un coneixement més gran i sensibilitat de la problemàtica local que un ajuntament.

Els punts de l'ordre del dia es poden escoltar a partir de demà a l'apartat plens online de santjust.cat. A part, la informació detallada del pressupost municipal de l'Ajuntament de Sant Just Desvern per a 2015 estarà disponible els propers dies a la seu electrònica de santjust.cat