Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust.cat rep el Segell Infoparticipa a la transparència de la comunicació pública local

Aquesta tarda, santjust.cat ha estat guardonat amb el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència de la informació municipal. A l'acte, presidit per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat i pel rector de la UAB, 77 ajuntaments han rebut algun dels guardons que es concedeixen: 67 el Segell, gairebé el doble dels 34 de la primera edició; un la Menció i 9 més el Reconeixement.

L'Ajuntament de Sant Just ha rebut el segell Infopartipa en assolir el 92,68% dels indicadors. El desembre de 2013 el web de Sant Just Desvern ja va rebre el reconeixement en assolir més del 80% en el mapa creat per la UAB –després d’analitzar un seguit d’indicadors. S'ha treballat durant tot l'any amb els diferents indicadors i la seva aplicació en el web per assolir el màxim % possible.

Aquests reconeixements de bones pràctiques, que contribueixen a enfortir la democràcia, són creats i analitzats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'anàlisi es realitza a partir de 41 preguntes que responen a quatre qüestions bàsiques: 

  • qui són els representants polítics, 
  • com gestionen els recursos col·lectius, 
  • quina informació proporcionen sobre la gestió, 
  • i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats de l’anàlisi s’introdueixen a la plataforma mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap, amb el percentatge que ha assolit cada web i la seva traducció en una tonalitat que, d’acord amb “l’infòmetre”, és de color blanc si no s’ha arribat al 25%, de color groc si està per damunt però no s’arriba al 50%, de color verd clar si se supera el 50% però no s’arriba al 75%, i de color verd fosc si la puntuació és superior al 75%. Al web també es publiquen els criteris que s’apliquen per fer les avaluacions, que s’han sistematitzat en la Guia, actualitzada a 2014, per a les persones avaluadores (mapainfopublica.com/ca/page/guia-avaluar), d’accés públic.

Així mateix, al web es poden consultar els criteris per poder optar als diferents guardons del Segell Infoparticipa segons les diferents franges de població a que corresponen els municipis.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i a la transparènciade la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB amb el recolçament de la Generalitat de Catalunya. Ha estat concebuda amb l'objectiu d'aconseguir una millora de la informació publicada als webs municipals.