Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

L’Ajuntament de #santjust amplia la seva oferta de serveis, espais i oficines d’ús compartit per a empreses

En la línia d’ajudar al teixit productiu i crear nous llocs de treball, l’Ajuntament amplia la seva oferta d’espais per a empreses, professionals i persones emprenedores amb la posada en marxa d’un seguit de serveis a l’edifici públic d’oficines del Centre de Negocis de Sant Just Diagonal.
A la primera planta de l’edifici, on ja hi ha els Espais Creatius, s’ha habilitat un nou espai d’ús compartit o de coworking amb vuit punts de treball individuals i espais comuns que seran accessibles tant per a les persones usuàries del nou coworking com per a les llogateres dels actuals Espais Creatius. El termini per presentar-se al concurs públic finalitza el 22 de febrer de 2015. Aquest coworking se suma al que ja existeix a Mas Lluí, amb 8 punts individuals més de treball.
Paral·lelament també s’ha obert la convocatòria per accedir a 3 dels 9 Espais Creatius que estan disponibles, i a la formació d’una llista d’espera. Aquests espais tenen com a finalitat promoure la creació artística entre el jovent, oferint una ubicació a preus assequibles on desenvolupar i consolidar projectes de creació artística, multimèdia i noves tecnologies, així com per possibilitar iniciatives d’emprenedoria. Des que es van inaugurar, l’any 2011, 16 empreses han pogut desenvolupar la seva activitat empresarial en aquests espais.
Nou servei d’oficina virtual
També s’inicia el servei d’Oficina Virtual i Sala de Reunions. L’Oficina possibilita la domiciliació d’empreses en el mateix edifici de Sant Just Diagonal sense ocupar-hi un espai físic, reduint així la despesa del lloguer; i es posa a la seva disposició la Sala de Reunions. També facilita l’accés a recursos per a persones emprenedores, professionals i pimes del municipi.

------------------------------

ESPAIS CREATIUS:
· Presentació de sol·licituds: fins el 22 de febrer
· Preus: des de 64€ fins a 141€/mes (més IVA i despeses comunitàries)
ESPAI COWORKING:
· Presentació de sol·licituds: fins el 22 de febrer
· Preu: 60€/MES (més IVA i despeses de subministres)
OFICINA VIRTUAL:
· Presentació de sol·licituds via instància a l’Ajuntament a partir del 2 de febrer
· Preu: quota bàsica 15€/mes (més IVA) / quota ampliada 30€/mes (més IVA)
Informació, bases, condicions i requisits a promunsa.cat i a les oficines de Promusa (edifici Walden, 7)