Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

El Ple de gener de #santjust aprova el II Pla Municipal de Gènere amb 50 accions per avançar cap a la igualtat

Amb el vot a favor de l'Equip de Govern (PSC, ICV i Junts per Sant Just), CiU i PP, i l'abstenció de Via Democràtica, el Ple corresponent al mes de gener ha donat llum verda al II Pla Municipal de Gènere. És l’instrument que permet la planificació i la implementació de polítiques públiques de gènere en els diferents àmbits del territori . A instàncies de l’Ajuntament, i amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, ha estat treballat amb col·lectius de dones associats i acordat al Consell Municipal de les Dones. El Pla incorpora una cinquantena d'accions amb col·lectius, empreses i Ajuntament per avançar tots plegats cap a una major conscienciació per la igualtat dona-home. Les 6 línies estratègiques del Pla són: 1. Acció contra la violència de gènere; 2. Coeducació; 3. Compromís amb la igualtat de gènere; 4. Treballs i temps; 5. Reconeixement del lideratge i participació de les dones; 6. Qualitat de vida. 

També es va aprovar, inicialment, amb l'abstenció de Via Democràtica, l’ordenança municipal de residus que regula els drets i les obligacions dels diferents agents que intervenen en la gestió dels residus i estableix l'obligatorietat de lliurar-los separadament en les diferents fraccions previstes. L'ordenança descriu també els serveis de recollida oferts a la població i reglamenta el seu funcionament i la seva utilització.

Amb la unanimitat de tots els partits amb representació al consistori es va formalitzar els conveni entre l'Ajuntament i el Consorci del Parc Natural de Collserola per pemetre-li recuperar un espai de la finca de Can Baró on es feia activitat de columbicultura; així com la petició al Ministeri de Foment perquè faci l’entrega d’un tram de l’av. Del Baix Llobregat  -entre les dues rotondes- que  ja està considerada com una via urbana, amb la qual cosa la gestió deixaria de dependre del Ministeri i passaria a ser del municipi.

L’aprovació de la verificació del text que s’ha d’enviar a la Generalitat referit al Pla de Millora Urbana de Can Candeler -acordat el gener 2012-, el qual executa els pactes de modificació del PGM de la Vall, tira endavant amb els vots a favor de tots els partits. 

A instàncies del Consorci Localret, que integra l’àmbit de la Comunicació i del quan en forma part l’Ajuntament, s’ha aprovat, per unanimitat, la modificació dels estatuts, que adapta articles a nova legislació com l’LRSAL. 

El Ple va votar també la incorporació de 4 punts d'urgència a l'ordre del dia: l'acord sobre els límits de terme entre Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, per unanimitat; l'acord sobre la modificació de les bases que permeten optar a un habitatge social de lloguer per a persones amb risc d'exlussió social, amb l'abstenció de VD; i dues mocions. A proposta del grup de Ciutadans, l'Equip de Govern va presentar una moció de suport a persones diagnosticades amb hepatitis C reclamant l'accés d'aquestes persons als nous tractaments que es va aprovar per unanimitat; i amb l'abstenció dels grups de CiU i VD, es va aprovar la moció que reclama la responsabilitat de la Generalitat en el manteniment del servei públic de les escoles bressol municipals. 

Tots els punts de l'ordre del dia es poden escoltar a l'apartat plens online de santjust.cat