Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust: l'aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals incorpora noves funcions

Les persones usuàries de la Biblioteca Joan Margarit ja poden gaudir dels nous avantatges de l'aplicació mòbil de la Xarxa de Biblioteques Municipals, BibliotequesXBM. La versió actualitzada ofereix dues noves funcions: s'incorpora el carnet de biblioteca a l'app i s'inclou un accés directe al Catàleg Aladí, amb més de 9 milions de documents.

Les persones usuàries que es descarreguin l'aplicació ja no cal que duguin el seu carnet "físic" per a tràmits com el préstec o autopréstec de documents. El carnet es mostra a la pantalla del mòbil i el lector de codi de barres el llegeix directament. La nova versió és apta per a sistemes Android i iOS.

Aquestes novetats se sumen a les prestacions de què ja disposava l'app Biblioteques XBM: cercar les biblioteques més properes a la persona usuària, mitjançant la geolocalització, però també respecte el punt que se l'indiqui. També permet consultar les activitats que han programat les biblioteques que se seleccionin o aquelles més properes, filtrades per data, tipus d'activitat, municipi i biblioteca.

L'aplicació dóna opció de situar les biblioteques al mapa i guardar activitats i biblioteques preferides. La informació bàsica que mostra de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades.