Ajuntament de Sant Just Desvern
Servei de Comunicació
comunicacio@santjust.cat / 93 480 48 00

#santjust celebra el Dia de la Dona amb activitats festives i de sensibilització i reivindicació

Sant Just Desvern celebra els actes de commemoració del 8 de març, Dia de la Dona, posant en marxa el II Pla Municipal de Gènere. A les activitats previstes, es preveu posar en valor la recuperació de la memòria femenina, la implicació de l'esport local en la lluita per la igualtat, la conscienciació de la gent jove, i l'enfortiment de les entitats liderades per dones, com és el cas de JustDona i Dona i Empresa.

Les activitats comencen el divendres 6 amb tast de tallers i activitats al Casal de Joves, recital amb poetesses a la Sala Cinquatenari de l'Ateneu i el tradicional sopar-ball -organitzat per l'entitat JustDona- a la Sala Municipal amb una vuitantena de dones.

També, per primera vegada, s'ha volgut implicar les entitats esportives del municipi en la lluita per la igualtat dona-home amb enganxines -amb el llaç lila identificatiu d'aquesta data- que tots els jugadors i jugadores lluiran en les seves samarretes durant els partits, entrenaments i activitats esportives que es faran al llarg del cap de setmana 7 i 8 de març. 

El dissabte, 110 dones ja han comprat l'entrada per anar plegades a veure l'obra de teatre "La plaza del Diamante" a l'Atrium de Viladecans. 

Els actes lúdics i festius continuaran diumenge amb un vermut commemoratiu del 8 de març als jardins de Can Ginestar a càrrec de l'entitat Dona i Empresa; i la programació finalitzarà el dimarts 24 amb la presentació pública de la Miscel·lània a la Sala Municipal de l'Ateneu. L'Ajuntament i el Centre d'Estudis Santjustencs han impulsat aquesta publicació inèdita al poble. 

Aquests dies també s'estan fent activitats coeducatives i de sensibilització a l'Institut de Sant Just. 

Totes les activitats a santjust.cat